Samfund

De kongelige får lønforhøjelse: Så meget får de i 2020

Ifølge regeringens udspil til en finanslov får dronning Margrethe i 2020 86,3 millioner kroner til sig selv.

Dronning Margrethe tildeles 87,6 millioner kroner i 2020.

Det fremgår af regeringens finanslovsudspil, der er offentliggjort onsdag.

I beløbet indgår en årlig ydelse på 1,3 millioner kroner til prinsesse Benedikte. Dermed er der 86,3 millioner kroner tilbage til dronningen.

I 2019 har dronningens årpenge ifølge regeringens finanslovsudspil været på i alt 85,9 millioner kroner.

Knap 30 millioner til familien

Der er også flere penge på vej til resten af den royale familie. 29,8 millioner kroner i 2020, fremgår det af finanslovsudspillet. Sidste år var beløbet på i alt 29,2 millioner kroner.

Langt størstedelen af beløbet går til kronprins Frederik. Han får en årlig ydelse på 21,6 millioner kroner. I det beløb indgår en årlig ydelse på 2,2 millioner kroner til kronprinsesse Mary.

Prins Joachim står til at få 3,8 millioner kroner, prinsens ekskone grevinde Alexandra står til 2,6 millioner kroner, og så er der 1,8 millioner kroner til grev Ingolf. Det svarer nogenlunde til fordelingen i år.

Normalt ændres beløbet ikke

Regeringen skal først forhandle sig frem til et flertal, før lovforslaget kan vedtages. Men normalt bliver der ikke ændret på regeringens udspil, når det gælder kongehuset.

Forventningen på Christiansborg er, at finanslovsaftalen skal indgås med rød blok. Det vil sige SF, de radikale og Enhedslisten.

Den statslige bevilling til kongehuset kaldes også apanage eller årpenge.

Statens ydelse til regenten og medlemmer af kongehuset er indskrevet i Grundloven.