Yousee opsiger kontrakt med Discovery

Yousee vil ikke længere udbyde Discoverys kanaler i sine faste tv-pakker. Striden kan føre til, at færre danskere kan se fodboldlandsholdets kampe.

Den store danske tv-udbyder Yousee har opsagt sin aftale med Discovery.

Det skriver Discovery Networks Danmark i en pressemeddelelse, og Yousee bekræfter over for TV 2.

Opsigelsen betyder, at 11 Discovery-kanaler står til at forsvinde fra Yousees tv-pakker fra 1. januar næste år. De 11 kanaler er:

 • Kanal 4
 • Kanal 5
 • 6’eren
 • Canal 9
 • Eurosport 1
 • Eurosport 2
 • Discovery Channel
 • TLC
 • Animal Planet
 • Investigation Discovery
 • Discovery Science

Kanal 5 viser blandt andet fodboldlandskampe, mens Canal 9 samt Eurosport 1 og 2 viser fodboldkampe fra Superligaen.

Hvad bunder striden i?

Yousee ønsker ikke længere at udbyde Discoverys kanaler som en del af sine faste tv-pakker. Det meddelte Danmarks største tv-udbyder 17. september.

I stedet ville Yousee udbyde Discoverys kanaler i bland selv-pakker, som kunderne selv kan sammensætte. Ifølge Yousee ønsker flere kunder nemlig større valgfrihed i forhold til tv-kanaler.

Udsigten til færre seere og faldende reklameindtægter fik Discovery til at reagere med forbløffelse og åbent kritisere Yousee i en tv-reklame.

Det har dog ikke fået tv-udbyderen, der har 1,2 millioner danske kunder, til at ændre mening - og Yousee har nu gjort beslutningen formel med den kontraktopsigelse, som Discovery modtog mandag.

Fortsat interesseret i aftale

Yousees direktør, Jacob Mortensen, kalder opsigelsen en standardproces og en opfordring til genforhandling, i forbindelse med at kontrakten udløber til nytår.

- Det er samme proces, uanset om det er Discovery eller vores øvrige samarbejdspartnere. Så sender man en opsigelse med henblik på en genforhandling. Så det er helt standard, siger han til TV 2.

Han håber fortsat at lande en aftale om at inkludere Discoverys kanaler i bland selv-pakker inden årsskiftet.

Men det kan ikke komme på tale, lyder det fortsat fra Discovery.

- YouSee synes beklageligvis at holde fast i, at de kun vil lægge vores kanaler i sit bland selv-tilbud, og at dette er det eneste alternativ, de vil forhandle om. Som vi hele tiden har sagt, bliver det ikke aktuelt fra vores side, siger Christian Kemp, administrerende direktør i Discovery Networks Danmark, i pressemeddelelsen.

Kalder det forskelsbehandling

Discovery beskylder Yousee for at ville presse Discovery ud af tv-markedet.

- Ændringen vil i princippet betyde, at Yousee vil forskelsbehandle os som kanalgruppe, da vi er de eneste, som kun ville ligge i Bland Selv – og at de i realiteten ikke vil betale for vores kanaler, siger direktør Christian Kemp.

Yousees direktør er uenig i, at der er tale om forskelsbehandling, og siger, at Yousee har meget andet indhold, der ikke er en del af de faste pakker.

- Vi kan ikke putte al indhold ind i de faste pakker, men vi kan putte al indhold ind i de valgfri pakker. Så vi har mange af den type aftaler, siger Jacob Mortensen.

Discovery har selv truet med at forlade Yousee, hvis tv-udbyderen holdt fast i sin beslutning.