Dronningen åbnede ny metro: Hvor vi glæder os til at få Kongens Nytorv igen

Det første tog har begivet sig ud på Cityringen i København med dronningen og statsministeren som passagerer.

Dronning Margrethe har erklæret den nye metroring i København for åben.

- Metroen blev nærmest fra første dag en del af hjertet af byen. I dag er metroen en så integreret del af byen, at ingen ville kunne forestille sig byen uden. Hvor vi glæder os til at få Kongens Nytorv igen sagde Dronning Margrethe.

Ordene faldt efter dronningen søndag var en af de første passagerer, da et metrotog for første gang begav sig ud på den nye linje til Københavns metro, Cityringen.

Dronningen tog elevatoren ned til undergrundsstationen på Rådhuspladsen, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), ventede.

Sammen med transportminister Benny Engelbrecht (S) og andre transportpolitikere fulgte de dronningen ind i det første tog, der kørte fra Rådhuspladsens nye station.

Fik en rundtur på Frederiksberg Allés station

Den første afgang gik mod vest og undlod at stoppe på Enghave Plads, men tog turen til Frederiksberg Allé, hvor Frederiksbergs borgmester, Simon Aggesen (K), bød dronningen velkommen.

Her fik hun en rundtur på stationen, hvor borgmesteren blandt andet forklarede om de valg af design, som er truffet.

I dag begynder den nye metrolinje i København - Cityringen - at køre.

På Frederiksberg Allé har stationens vægge en grøn farve for at symbolisere Frederiksberg rolle som "Københavns grønne hjerte", forklarede Simon Aggesen dronningen.

Derefter steg Simon Aggesen sammen med dronningen og hendes følge ind i metroen igen og kørte ud på resten af Cityringens rute.

Hele delegationen kommer tilbage til Rådhuspladsen, hvor der vil blive afholdt en åbningsceremoni.