Morten Spiegelhauer til TV 2s brugere: - Vi er i fuld gang med nye afsløringer

De tre journalister bag 'Jagten på vores milliarder' vil endnu ikke sige, hvilke sager de arbejder på, men de lover, der er flere på vej.

Torsdag sendte TV 2 anden del af 'Operation X'-programmet 'Jagten på vores milliarder,' der afslører, hvordan dele af de 12,7 milliarder kunne forsvinde ud af den danske statskasse i udbytteskandalen.

Efterfølgende svarede de tre journalister bag dokumentaren, Morten Spiegelhauer, Joachim Claushøj Bindslev og Thomas Østerlin Koch, på seernes spørgsmål. Og de lovede, at danskerne kan se frem til endnu flere afsløringer i den nærmeste fremtid.

- Vi er i fuld gang med nye afsløringer i øjeblikket, og det kommer ikke til at gå stille for sig, svarede Morten Spiegelhauer en bruger.

Han forklarer, at han endnu ikke kan fortælle noget om, hvilke historier de arbejder på, fordi det kan ødelægge journalisternes arbejde.

- Vi arbejder altid på flere historier på én gang, fordi det kan tage helt op til et år at researche en historie hjem. Der er altid flere journalister i gang på kommende afsløringer, lød det.

Anonyme kilder er nervøse

På TV2.DK var et af de mest almindelige spørgsmål til folkene bag 'Operation X'-programmet, om de på noget tidspunkt under deres arbejde med sagen følte sig bange.

Men Morten Spiegelhauer, Joachim Claushøj Bindslev og Thomas Østerlin Koch fortæller samstemmende, at det ikke er dem, der har haft mest på spil i forbindelse med afsløringerne i programmet.

Det er derimod de anonyme kilder, som har bidraget med oplysninger om, hvordan amerikanske bagmænd helt konkret har snydt sig til at få udbetalt de mange milliarder kroner fra Skat.

- De anonyme personer, der medvirker, er derimod ret nervøse for, at bagmændene vil komme efter dem, hvis deres identitet bliver afsløret, forklarer de.

Derfor har al kommunikation med kilderne foregået gennem krypterede emails, der ikke kan spores tilbage til afsenderen, forklarer de tre journalister.

- Vi har hele vejen igennem gjort os store anstrengelser for at beskytte vores anonyme kilder, netop fordi de har meget på spil, siger de.

I Danmark skal vi prise os lykkelige for fri presse

Med den potentielle fare, 'Operation X'-holdets kilder har udsat sig selv for in mente, minder journalisterne om, at vi i Danmark skal prise os lykkelige for, at vi overhovedet har mulighed for at lave programmer som 'Operation X'.

Det er nemlig ikke alle steder i verden, at den slags er muligt.

- Vi skal i Danmark være glade for, at vi har en fri presse, hvor det er forholdsvis sikkert, og hvor vi har vide rammer for at undersøge brodne kar, så længe vi holder os inden for de strafferetslige og presseetiske rammer, siger de.

Både første og andel del af Operation X-programmet 'Jagten på vores milliarder' kan ses nu på TV 2 Play.

Og alle svarene fra livechatten kan ses her.