Samfund

Peter Falktoft trækker sig fra reklame

Den kendte radiovært reklamerede for farligt tandblegningsprodukt.

Peter Falktoft trækker sig fra en landsdækkende reklamekampagne for tandblegningsproduktet SmileBright.

Det sker efter, at DR’s forbrugerprogram 'Kontant' har afsløret, at SmileBright indeholder 75 gange den tilladte mængde ren brintoverilte i håndkøbsprodukter, skriver DR.

I reklamen, der har floreret på sociale medier, kalder Peter Falktoft produktet for ”ufarligt”, men efter DR har undersøgt produktet, er meldingen en anden.

- Jeg har bedt firmaet bag produktet om en redegørelse. Jeg har desuden bedt firmaet om at fjerne annoncer og reklamer, hvor jeg optræder, indtil et tilfredsstillende svar foreligger, skriver Peter Falktoft i en mail til DR.

Direktøren bag SmileBright oplyser til TV 2, at han har ro i maven.

- Vores produkter overholder lovgivningen, siger direktør Emil Schmidt.

Peter Falktoft blev kendt som vært på radioprogrammet 'Monte Carlo'. Siden startede han sammen med sin faste makker Esben Bjerre sin egen populære podcast, 'Her Går Det Godt'.

Ætsning af tænderne

Konsekvenserne ved at bruge SmileBright kan være alvorlige.

- Det kan give ætsninger. Især hvis man udsætter tænder og tandkød for den her behandling så ofte, som producenten anbefaler, siger Helle Hornhaver, der er tandlæge og underviser på Tandlægehøjskolen på Aarhus Universitet til Kontant.

Til TV 2 siger SmileBright-direktøren, at de er i gang med at klarlægge, hvordan der kan havne brintoverilte i deres produkter.

- Vi prøver ikke på at vildlede vores kunder, siger Emil Schmidt.

For to uger siden oplyste overtandlæge på Tandlægeskolen ved Københavns Universitet Ulla Pallesen til Ekstra Bladet, at nye studier påviser, at Smilebrights blegende stof, natriumchlorit, gør tændernes emalje mere modtagelig for slid.

SmileBright får produceret deres produkter i Kina, og de opererer i ti forskellige europæiske lande. Her bruger de ofte influencers som Peter Falktoft i deres marketing.

- Vi har taget Peters beslutning til efterretning. Vi håber, at vi kan genoptage samarbejdet på et senere tidspunkt, siger Emil Schmidt.

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Peter Falktoft.