Samfund

Nye problemer for Spies: Må holde tre fly på jorden

 Thomas Cook Ina Fassbender / Ritzau Scanpix

Det drejer sig om to afgange fra Palma de Mallorca og en afgang fra Trondheim.

Tre fly fra Thomas Cook Airlines Scandinavia, der tirsdag skulle være lettet med Spies-passagerer ombord, kan ikke lette som planlagt, skriver rejsemediet Check In.

Det bekræfter Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef hos Spies over for TV 2.

Hun oplyser, at det skyldes problemer med leasingkontrakterne i forbindelse med flyene.

Lisbeth Nedergaard oplyser til TV 2, at ingen af de tre fly, det drejer sig om, skal lette fra Københavns Lufthavn i Kastrup.

Udfordringer de kommende dage

Hun siger, at man arbejder på højtryk for at løse problemerne, så flyene kan komme i luften senere tirsdag aften.

- Men vi forudser også udfordringer de kommende dage, siger hun.

Ifølge Check In er det ene aflyste fly en afgang fra Palma de Mallorca til Helsinki, der efter at være landet på Mallorca skulle være lettet igen med passagerer ombord klokken 11.20. Men tirsdag aften står flyet altså stadig på den spanske ferieø.

Den anden afgang er et fly, der landede i Kalmar-lufthavnen i Sverige og fløj videre til Palma de Mallorca med svenske Ving-gæster og senere på aftenen skulle retur til København med danske rejsende fra Spies. Men afgangen 20.25 fra Mallorca er aflyst, og de danske passagerer er altså i øjeblikket strandet.

Den sidste afgang, der er blevet aflyst, er en afgang fra Trondheim i Norge 17.45 til Alanya i Tyrkiet. Også returflyvningen fra Alanya til Göteborg samt en rundtur onsdag fra Göteborg til Rhodos og retur til Trondheim er aflyst.