Samfund

Spies sender Thomas Cook-fly afsted trods konkurs

Licens til fly er flyttet fra Thomas Cook Airlines i England til det nordiske flyselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia.

De Spies-gæster, der skal flyve med konkursramte Thomas Cook på ferie tirsdag, kan ånde lettet op - de kommer afsted.

- Jeg er glad og lettet over at kunne bekræfte, at vores fly fra Thomas Cook Airlines Scandinavia går på vingerne i morgen, siger Lisbeth Nedergaard, kommunikationschef hos Spies, til TV 2.

- Det betyder helt konkret, at alle de Spies-gæster, der skal afsted på ferie i morgen, kommer afsted som planlagt, siger hun.

I første omgang letter to fly tirsdag morgen med kurs mod Palma de Mallorca.

Det er uvist, hvordan situationen er resten af ugen og de kommende uger, og det vides heller ikke, hvordan situationen er for de Thomas Cook-gæster, der i øjeblikket er med Spies på ferie i udlandet.

- Men vi er optimistiske, siger Lisbeth Nedergaard.

Når der kan flyves tirsdag, skyldes det, at licenserne til flyene, som var registreret i Thomas Cook Airlines i England, er blevet flyttet over til det nordiske flyselskab Thomas Cook Airlines Scandinavia, oplyser Jan Vendelbo, administrerende direktør i Spies, til Ritzau.

- Vi har lykkedes med at løse vores problemer, og nu er vi back in business, siger han.

Forhandlinger

Lisbeth Nedergaard fortæller, at løsningen kommer efter forhandlinger.

- Man har forhandlet en løsning på plads, hvor der er blevet løftet nogle risici i forhold til os, siger Lisbeth Nedergaard.

Hun oplyser også, at der skulle afklares nogle juridiske spørgsmål, før licenserne kunne flyttes fra Thomas Cooks flyselskab i Storbritannien, der er omfattet af konkursen, til Thomas Cook Airlines Scandinavia.

TV 2s erhvervskommentator Ole Krohn forklarer, at nogle banker formentlig har hjulpet med at løfte risici fra Spies ved at sørge for økonomiske garantier for flyvningerne.

I forhold til at få flyttet licenserne siger Ole Krohn, at man i Thomas Cook har indset, at den danske del af forretningen er sund.

- Thomas Cook kan se, at det er forretningen i Skandinavien, der har en fremtid. Danmark og Skandinavien har været overskudsgivende. Thomas Cook har været en møllesten om halsen på Spies, og nu ser det ud til, de bliver udfriet, siger Ole Krohn.