Samfund

Kollaps påvirker 1400 passagerer til og fra Danmark

Ifølge Spies vil 1400 passagerer til og fra Kastrup mandag blive påvirket af Thomas Cook-kollaps.

Rejsegiganten Thomas Cooks skandinaviske afdeling må indstille flytrafikken fra mandag morgen efter moderselskabets konkursbegæring.

Det skriver Thomas Cook Airlines Scandinavia i en pressemeddelelse.

Ifølge kommunikationschef Lisbeth Nedergaard bliver omkring 1400 passagerer til og fra Kastrup mandag påvirket. Langt de fleste er Spies-rejsende, oplyser Lisbeth Nedergaard.

Ifølge en oversigt over flyafgange på København Lufthavns hjemmeside er et fly klokken 07.00 til Funchal i Portugal den første aflyste afgang.

07.15 er der et fly til Lanarca i Cypern fra Billund Lufthavn, hvilket også er aflyst.

Thomas Cook har også en rejse til Larnaca i Cypern klokken 18.00.

Lisbeth Nedergaard oplyser, at de mange Spies-rejsende, der nu er strandet i udlandet og ikke kan komme hjem mandag, skal afvente, at de bliver kontaktet af Spies.

Hun kan ikke love, at de vil kunne komme hjem mandag.

Berørt af konkursbegæring

Administrerende direktør i Thomas Cook Airlines Scandinavia Per Knudsen beklager dybt, efter at det britiske moderselskab Thomas Cook natten til mandag indgav en konkursbegæring.

- Jeg beklager dybt den opståede situation og de konsekvenser, den får for vores mange tilfredse kunder og trofaste medarbejdere i Thomas Cook Airlines Scandinavia, siger Per Knudsen i en pressemeddelelse.

- Vi har opnået mange priser for vores gode kundeservice, men desværre er perspektiverne for fortsat drift ikke til stede.

Mangler 1,4 milliarder til drift

Moderselskabet oplyste i en pressemeddelelse tidligere på natten, at det er gået i betalingsstandsning med "omgående virkning".

Selskabet, der i Danmark ejer Spies, har gennem længere tid været i økonomiske problemer.

Det havde et akut behov for at få tilført et beløb svarende til cirka 1,4 milliarder danske kroner, hvis det skulle fortsætte driften.