Samfund

Efterlyst svensker anholdt for eksplosion ved Skattestyrelsen

I alt to mistænkte er nu tilbageholdt i sagen - to andre er blevet løsladt.

Københavns Politi har anholdt en 23-årig svensker for eksplosionen ved Skattestyrelsen 6. august, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den 23-årige blev tirsdag aften anholdt i Københavns Lufthavn efter at have været internationalt efterlyst siden midten af august.

- Det er en meget alvorlig sag, og vi iværksatte derfor øjeblikkeligt en omfattende efterforskning, som ugen efter førte til fængslingen in absentia af de to svenske mænd, oplyser leder af afdeling for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

- Nu er begge i vores varetægt, og vi ser derfor frem til at kunne komme endnu videre i efterforskningen, som fortsætter.

Den anholdte vil blive fremstillet klokken 11 onsdag i Københavns Byret, hvor anklageren vil bede om fremstilling for lukkede døre.

Københavns Politi vil på nuværende tidspunkt ikke oplyse yderligere om sagen.

22-årig sigtet for at fragte bombe fra Sverige

En anden 22-årig svensker er allerede anholdt i sagen. Han blev 28. august udleveret til Danmark fra Sverige og for lukkede døre fremstillet i grundlovsforhør.

Af sigtelsen fremgår det, at den 22-årige er sigtet for at have fragtet en bombe fra Sverige til Danmark, ligesom han er sigtet for at stå bag eksplosionen i forening med en og muligvis også flere andre gerningsmænd.

Den 22-årige mand nægter sig skyldig.

Den 22-årige blev anholdt i det sydlige Sverige 14. august og sad fængslet i Sverige i 14 dage, indtil han blev udleveret til Danmark.

To svenskere fængslet og løsladt

21. august blev yderligere to mænd på henholdsvis 22 og 27 år anholdt på en mistanke om medvirken til eksplosionen, men de to svenskere blev allerede dagen efter løsladt. Det skete, fordi der ifølge den svenske kammeranklager, Kristina Lindhoff Carleson, ikke "længere var grund til at frihedsberøve" dem.

Det var om aftenen tirsdag 6. august, at der skete en eksplosion ved Skattestyrelsen på Nordhavn i København.

Der var tale om en kraftig eksplosion, der gav store skader på Skattestyrelsens facade. Sprængstoffet lå blot 60 centimeter fra indgangspartiet, har Københavns Politi fortalt.

En person kom lettere til skade.