Samfund

Kunne knap nok svømme - nu har han som første nogensinde svømmet Danmark rundt

Søndag har Lars Simonsen afsluttet sin svømmetur om Danmark og bevist for sig selv, at han kan, hvad han vil.

Da den 43-årige ekstremsvømmer Lars Simonsen besluttede sig for at tage den 1370 kilometerlange svømmetur rundt om Danmark, kunne han knapt nok svømme.

Men det skulle ikke afholde ham fra at gøre noget, ingen andre før har gjort. Klokken 14.10 søndag eftermiddag svømmede Lars Simonsen i mål efter en svømmetur på to kilometer i Flensborg Fjord.

- Jeg tog et projekt, der virkede umuligt at gennemføre, og som ingen havde prøvet før. Det, synes jeg, beviser, at selv om noget kan synes umuligt, så kan det lade sig gøre.

- Det er lykkedes. Det gør mig helt utrolig stolt, siger Lars Simonsen efter at være kommet i mål.

Med de sidste to kilometer afslutter Lars Simonsen sin lange svømmetur, og han bliver dermed, ifølge ham selv, den første person nogensinde, der svømmer hele vejen rundt om Danmark.

Overvældende afslutning

Han påbegyndte sin tur rundt om Danmark i juni sidste år, og afslutningen er også overvældende for ekstremsvømmeren.

- Det er en helt ubeskrivelig følelse. Det er som at have champagne indvendigt, jeg både griner og græder på samme tid, siger Lars Simonsen.

Lars Simonsen havde selskab af andre svømmere, kajakroere og folk, der har fulgt hans tur på sine sidste kilometer.

Over 100 mennesker tog imod ham med flag og high-fives, da han kom ind på land.

Har mødt mange mennesker

Undervejs har han også mødt mange forskellige mennesker rundt i landet.

Og det glæder Lars Simonsen, at danskerne har været en så stor del af hans svømmetur, for det var også en af hans ønsker for turen.

- Jeg drømte om et eventyr, hvor jeg kunne komme i kontakt med lokalbefolkningen og dele mit eventyr med danskerne. Overalt er jeg blevet taget så godt imod, siger han.

Med på svømmeturen har Lars Simonsen haft sin mor, der både har sejlet med i kajak og gået 1000 kilometer langs kysterne på ruten.

Eventyreren Lars Simonsen

Lars Simonsen beskriver sig selv som en eventyrer, der sætter sig mål og udfordringer, andre ikke før har gennemført. Som den, ifølge ham selv, første nogensinde har han svømmet 1370 kilometer hele vejen rundt om Danmark.

Han begyndte sin svømmetur ved Vidå-Sluse i Sønderjylland og bevægede sig derfra mod Skagen, ned gennem Kattegat, rundt om Sjælland og har søndag sluttet turen ved Flensborg Fjord.

På hjemmesiden "Livet er godt - følg os" deler Lars Simonsen sammen med sin familie ting fra deres liv som 'fuldtidseventyr-familie'. Han har tidligere med sin kone, Suzi Oud, og børnene Tiuri og Liva sejlet 2000 kilometer i kano på Yukonfloden i Canada/Alaska.

Hele familien har sejlet i kajak fra København til Istanbul. Bortset fra en måneds juleferie på land var de undervejs i 535 dage. Det er den længste ekspedition med såkaldte Hobie-kajakker, der nogensinde er gennemført.

Lars Simonsen bor i Svanninge nær Faaborg. Han har tidligere bestyret en campingplads. I dag lever han af at skrive bøger og holde foredrag om sine rejser. Svømmeturen rundt om Danmark er Lars Simonsens seneste eventyr, der har taget syv måneder og ti dage, og turen har været 1370 kilometer lang.