Voldsomt uvejr - afgange aflyst på flere færgeruter

16x9
Arkivfoto. Færgetrafikken mellem Danmark og Norge bliver berørt af uvejret i Norge. Foto: Henning Bagger / Scanpix Danmark

I Nordjylland kan man søndag få stærk storm.

Over 150 millimeter regn, vindstød på over mod 20 meter per sekund og alvorlig fare for jordskred.

Sådan lyder Norges Meteorologiske Instituts prognose for den vestlige del af Sydnorge i de næste 24 timer.

Instituttet advarer om livsfare, hvis man bevæger sig ud i det voldsomme vejr, og det får betydning for trafikken til Danmark.

Alle søndagens færgeafgange fra Fjord Line mellem Hirtshals og Kristiansand og mellem Hirtshals og Langesund er blevet aflyst. Også Color Line, der sejler fra Hirtshals til henholdsvis Kristiansand og Larvik, har aflyst de fleste sejladser søndag.

- Vejrudsigterne har gjort, at vi har aflyst fire afgange søndag. Som prognoserne ser ud nu, regner vi med at kunne sejle igen fra mandag morgen, siger koncernchefen i Fjord Line, Rickard Ternblom, til TV 2.

Alle passagerer, der er berørt af aflysningerne, kan uden beregning vælge en anden af rederiets færgerejser til Norge, ombooke deres billet eller få pengene tilbage, fortæller han.

Danmark bliver også ramt

Søndag bliver også en blæsende dag i Danmark. Der er varslet vindstød af stormstyrke, men det er ikke udelukket, at det en kort overgang kan nå helt op på stærk storm, som er vindstyrken lige under orkan.

- Det kommer til at blæse i hele landet, men det er Nordjylland, som bliver hårdest ramt, siger meteorlog på TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Den kraftigste blæst vil begrænse sig til den nordlige del af Jammerbugten og videre mod nord til Hirtshals og Skagen.

- Et lavtryk som dette er ikke usædvanligt for årstiden, men man skal selvfølgelig gøre sig klar til det i Nordjylland, siger han.

Vindstød søndag eftermiddag. I det nordlige Jylland kan vindstødene nå stærk storm.
Vindstød søndag eftermiddag. I det nordlige Jylland kan vindstødene nå stærk storm. Foto: TV 2 VEJRET

Blæsevejret i Danmark er en del af det samme vejrsystem, som giver problemer i det vestlige Norge, fortæller Andreas Nyholm.

- Det er heller ikke usædvanligt for årstiden, at Norge rammes af sådan et uvejr. Faktisk bliver det værst i Færøerne, hvor man kan tale om vind af orkanstyrke, siger han.