Stjerneinstruktør optager i hemmelighed ny film i Danmark - stort område afspærret

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Sikkerhedsvagter patruljerer langs hegnene omkring den midlertidige filmby.

Den britiske stjerneinstruktør Christopher Nolan, der blandt andet står bag tre 'Batman'-film og science fiction-filmene 'Interstellar' og 'Inception', er lige nu i gang med filmoptagelser i Danmark.

Det erfarer TV 2 og skriver filmmediet Filmz.

Optagelserne foregår på havnen i Rødbyhavn på Lolland, hvor et stort område er spærret af for offentligheden.

Optagelserne er til Christopher Nolans kommende film 'Tenet'. Der er indtil videre ikke sluppet mange oplysninger ud om filmen, men ifølge den internationale filmdatabase IMDB er der tale om et actionfyldt spiondrama.

'Twilight'-stjerne i hovedrollen

Traditionen tro har 'Batman'-instruktøren sikret sig en række prominente navne på rollelisten. Heriblandt Robert Pattinson, som mange sikkert husker fra 'Twilight'-filmene, Oscar-nominerede Kenneth Branagh og Michael Caine, som Christopher Nolan har brugt i flere af sine film.

- Det er vanvittig stort, at Christopher Nolan filmer i Danmark

Ole Kolster, kulturjournalist, TV 2

Om de er på settet i Rødbyhavn, kan TV 2 ikke bekræfte. Men Robert Pattinson var til stede, da produktionen var i Norge i sidste uge, skriver norske Dagbladet.

Det er ifølge TV 2s kulturjournalist Ole Kolster et af de helt store instruktørnavne, der filmer i Danmark lige nu. Nolan har blandt andet været nomineret til fem Oscars.

- Det er vanvittig stort, at Christopher Nolan filmer i Danmark. Han er en instruktør fra øverste hylde. En mand med høj succesrate, og man venter altid på at se, hvad han finder på. Når han filmer i Danmark, bliver man sindssygt nysgerrig på, hvilken rolle Danmark har i den nye film. Hvis det overhovedet vil være til at se, at det er i Danmark, siger han.

Omgærdet af mystik

TV 2 Øst har tirsdag været i Rødbyhavn, hvor en midlertidig filmby med telte er sat op bag en afspærring.

Ifølge reporteren på stedet patruljerer sikkerhedsvagter langs hegnene, mens der kører minibusser i pendulfart mellem filmsettet og det nærliggende ferieresort Lalandia.

Alle tilknyttede personer, heriblandt de lokale, der arbejder på produktionen, har ifølge TV 2 Østs oplysninger skrevet under på, at de intet må sige om filmproduktionen.

Og det er normalt for store amerikanske film, siger Ole Kolster.

- Det er meget almindeligt på de store amerikanske film, at der er super kontrol. Man vil styre fuldstændig, hvornår det første billede fra filmen kommer, siger han.

Filmsettet blev ifølge den lokale avis Folketidende sat op 21. august.

Optagelser ved havvindmøllepark

Det hører ifølge Ole Kolster til sjældenhederne, at store udenlandske film optages i Danmark.

Tidligere er stjernespækkede film som Roman Polanski-filmen 'Skyggen' og Oscar-vinderen 'The Danish Girl' delvist optaget i Danmark.

Ifølge Filmz foregår optagelserne til 'Tenet' ved den lokale havvindmøllepark Rødsand 2 ud for Lolland. Kulturmediet Soundvenue skriver, at det danske produktionsselskab Copenhagen Production Service står for det danske setup og den danske arbejdskraft til optagelserne.

Det vil produktionsselskabet dog ikke bekræfte over for TV 2.