Presselogen

Jager Radio24syv den forkerte mand med satireballon?

Mediechefer i åben strid - Radio24syv går efter en forkert mand, når radiokanalen jager statsministerens højre hånd Martin Rossen, mener Børsen.

Medierne er som bekendt den fjerde statsmagt, men hvad gør medierne, når deres magt bliver til afmagt? På Radio24syv puster man en ballon op. Men er det løsningen, og er den målrettet den rette mand?

Det debatterede panelet i TV 2s program Presselogen.

Det er Radio24syvs satiremagasin Den Korte Radioavis, der står bag en kæmpeballon af Mette Frederiksens stabschef i Statsministeriet, Martin Rossen. Ballonen, der er blevet hejst over Kongens Nytorv i København, viser Martin Rossen iført briller og SM-ble, med en crackpibe i den ene hånd og en hånddukke af Mette Frederiksen på den anden.

Martin Rossen er blevet omtalt som de facto-vicestatsminister og stabschef i et nyoprettet politisk sekretariat i Statsministeriet, men han har været tavs over for medierne. Han vil ikke udtale sig. Det Radio24syvs begrundelse for ballonen.

- Martin Rossen er blevet udnævnt til at være en af de mest magtfulde mænd i det politiske system. Martin Rossen kan jo forsvare sig alt det han vil. Han kan jo stille op til interview. Men det vil han ikke, lød det fra Radio24syvs nyhedschef, Kristoffer Eriksen i Presselogen.

- Journalister skal ikke acceptere, at man både kan have enormt meget magt og så få fuldkommen fred, fortsatte han.

Det bakker Berlingskes chefredaktør Mette Østergaard op om:

- Hvis der er nogen, der har meget magt i det her samfund, så er det pressens rolle at få dem til at udtale sig.

Men Børsens nyhedsdirektør Nikolaj Sommer mener, at Radio24syv går efter den forkerte mand.

- Vi går ikke efter Martin Rossen. Vi går efter hans chef, Mette Frederiksen, og hende prøver vi da dagligt at komme i kontakt med. Radio24syv går fejl i byen, hvis de vil gå efter dem med magt, lød det fra Nikolaj Sommer.

Afstemning

Vil du gerne høre Martin Rossen udtale sig?

Ballonen har mødt kritik fra både Venstres Kristian Jensen og fra Socialdemokratiet, som også mener, at Martin Rossen er den forkerte mand at forsøge at få i tale.

- Jeg har intet imod satire eller magtkritik. Problemet er, når man blander satire, sandhed og fiktion i et satire-program. Det er noget underligt noget, at man som ansat skal stille op for en beslutning, som ens chef har truffet. Hun har stillet op og svaret på spørgsmål om hans ansættelse, lød det fra Socialdemokratiets Rasmus Stoklund i Presselogen.

Se eller gense hele programmet på TV 2 PLAY.