Samfund

81-årig truer med sultestrejke – kommunen vil bestemme, hvor hun skal handle

Ændringen kommer efter, at Holstebro Kommune – for at spare penge – har indført at varer skal købes gennem en bestemt leverandør.

81-årige Inga Kjeldsen bor i Holstebro Kommune, og her er hun løbet ind i et problem, der har sat hendes sparsommelige sind i kog.

På grund af ændringer i kommunens tilbud kan den ældre kvinde nemlig ikke længere selv bestemme, hvor hendes hjemmehjælper skal hjælpe hende med at handle ind, skriver Århus Stiftstidende.

Ændringerne begrænser altså den 81-åriges mulighed for at tilrettelægge ugens måltider efter, hvor der er tilbud og billige varer. Og det har fået Inga Kjeldsen til at overveje en sultestrejke for at vise sin utilfredshed.

- De vil have, at vi skal handle i Spar, som er så dyr. Det er noget svineri. Kommunen skal ikke bestemme, hvor vi skal handle, siger Inga Kjeldsen, der altid har lagt sine indkøb i Rema 1000, til Århus Stiftstidende.

Pleje eller indkøb

De nye omstændigheder kommer efter, at Holstebro Kommune - for at spare penge - har indført, at hjemmeboende ældre skal bestille deres indkøb gennem leverandøren ’Det gode Køkken’, hvis chauffører bringer varer ud fra Super Spar.

Det er da også forståeligt, at de ældre ikke er begejstrede over, at servicen ”ændres i nedadgående retning”, siger formanden for social- og sundhedsudvalget, Jens Kristian Hedegaard (V), til Århus Stiftstidende. Men han understreger, at det var det bedste valg af flere onder.

- Vi har fået en bunden opgave med at se på vores udgiftsniveau, og argumentet for at tage denne besparelse var, at det vil gøre mindre skade end at skære i plejen.

Udvalget vil se nærmere på klagerne, men lover ikke, at de kan gøre noget, lyder det slutteligt.