Samfund

Fik 400.000 kroner fra forsikring ved en fejl - nu er han dømt for at bruge dem

Arkivfoto. Retten lagde til grund for dommen, at manden var vidende om, at den store udbetaling for totalskadet bil var sket ved en fejl. Derfor blev han dømt for ulovlig omgang med hittegods. Sonny Munk Carlsen / Scanpix Denmark

En erstatning for en totalskadet bil endte med betinget fængsel til 37-årig mand.

Man skal passe på med at bruge andres penge, selv om de står på egen bankkonto.

Det må en 37-årig mand sande, efter han ved retten i Sønderborg er blevet idømt tre måneder betinget fængsel.

- Han brugte pengene uden at orientere forsikringsselskabet om fejlen og er idømt 3 måneders betinget fængsel med vilkår om samfundstjeneste, skriver Anklagemyndigheden i Syd- og Sønderjylland på Twitter.

Var vidende om for stor udbetaling

Anklager Rie Johansen forklarer til TV 2, at der var tale om et anseeligt beløb.

- Manden havde fået tilkendt en erstatning på 400.000 kroner for en totalskadet bil. De penge var ved en fejl blevet overført til hans bankkonto fra hans forsikringsselskab. Men da mandens egen andel af beløbet kun udgjorde 44.000 kroner, tilhørte resten af pengene dem, der har pant i bilen, forklarer anklageren.

Retten lagde til grund for dommen, at manden var vidende om, at den store udbetaling var sket ved en fejl. Derfor blev han dømt for ulovlig omgang med hittegods.

Dommen kunne dog have været hårdere.

- Manden har tilbagebetalt det fulde beløb til forsikringsselskabet, og derfor var det en formildende omstændighed, siger Rie Johansen.