Samfund

Fransk forsvarschef deler billede af prins Joachim på 'første skoledag'

Prins Joachim er begyndt på sin militæruddannelse i Paris. Han kan ses til højre i billedet foran uret. Jean-christophE.mantrant / Jean-Christophe.Mantrant / Etat-major des armées

Den franske forsvarschef har delt et billede af det nye hold studerende. Blandt eleverne er prins Joachim.

Han sidder midt i billedet lidt til højre.

Sammen med 29 andre udvalgte militærfolk begyndte prins Joachim mandag på Centre des Hautes Études Militaires. Det fremgår af et Facebook-opslag, som den franske forsvarschef har delt.

Ce lundi 02 septembre, j’ai ouvert la 69e session du Centre des hautes études militaires (CHEM). Comme chaque année, le...

Posted by Chef d’état-major des armées on Tuesday, September 3, 2019

På billedet kan man se danskeren sidde sammen med de andre mænd, der det næste år skal gennemgå et militært uddannelsesforløb.

Et forløb, der af kongehuset er blevet beskrevet som ”militærstudier på højeste niveau".

Den første dansker på uddannelsen

Det er den franske forsvarsminister, Florence Parly, der har inviteret prins Joachim til at deltage i uddannelsen i forlængelse af det franske statsbesøg i Danmark sidste år. Her var et af hovedtemaerne strategiske partnerskaber inden for bilaterale erhvervs-, kultur- og forsvarsmæssige områder.

Prins Joachim er den første danske officer, der deltager på uddannelsen i Frankrig.

Den hører under École Militaire i Paris, der optager 30 udvalgte officerer med oberst- eller kommandørrang, og hovedemnerne på uddannelsen er militærstrategisk ledelse og internationale forhold.

Prins Joachim har siden 2015 været en del af Forsvaret i Danmark som forsvarschefens særlige sagkyndige i forhold til reserven i totalstyrkekonceptet.

Hans militære uddannelse går tilbage til 1987, da han startede som rekrut i Dronningens Livregiment.

Bliver måske i Frankrig

Selvom uddannelsen kun tager et år, har prins Joachim åbnet op for, at han og familien måske bliver boende i Frankrig efterfølgende.

- Den første udfordring er det første år. Lad os nu fokusere på det, der bliver rigeligt, sagde prins Joachim til TV 2 i februar.

Her sagde han også, at uddannelsen ”er en enestående chance".

- Det er netop udfordringen ved at bygge oven på det, som jeg har nået rent militært, og at vi allesammen får prøvet at bo i Paris, sagde han til TV 2

Prins Joachims kone, prinsesse Marie, som er fra Frankrig, har tidligere sagt, at det bliver dejligt at komme tilbage til hjemlandet.

- Jeg er meget glad for at være tæt på min familie, og at børnene lærer lidt mere af den franske kultur og at tale fransk lidt bedre, selvom det går fint nu. Det er en stor chance, sagde hun.