Samfund

Omstridt oksekødsrapport trækkes tilbage

Oksekødsrapporten var udarbejdet af Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug ved Aarhus Universitet og var finansieret af Kvægafgiftsfonden med hjælp fra Landbrug & Fødevarer. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Aarhus Universitet har ikke levet op til etiske normer og regler for uafhængighed, erkender ledelsen.

Aarhus Universitet trækker omstridt rapport om oksekøds klimabelastning tilbage, da den ikke lever op til universitets standarder. Det oplyser universitet.

Det begrundes med, at den ikke lever op til universitetets standarder for armslængde og uafhængig forskning.

Det oplyser Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug (DCA) på Aarhus Universitet, der står bag rapporten.

Beslutningen kommer, efter at Information har afdækket, at Landbrug & Fødevarer har skrevet afsnit i rapporten og påvirket en pressemeddelelse om resultaterne.

Niels Halberg, der er direktør for DCA på Aarhus Universitet, erkender, at det er ikke er efter bogen, at en interesseorganisation indgår i arbejdet på den måde.

- Det lever ikke op til de standarder, universitetet har omkring uafhængig forskning samt god forskningsskik – og forskningsformidling, og vi har derfor valgt at trække rapporten tilbage.

- Vi kan ikke leve med at sådanne forhold skaber tvivl i offentligheden om universitetets integritet, og der vil nu blive strammet op på procedurerne, siger Niels Halberg i en pressemeddelelse.