Samfund

Statsrevisorer må igen rette skarp kritik mod Skat

For andet år i træk må Statsrevisorerne rette en skarp kritik af regnskaberne fra Skattestyrelsen.

Statsrevisorerne retter for andet år en skarp kritik af Skattestyrelsens regnskab, som Rigsrevisionen ikke kan bekræfte rigtigheden af.

Det siger formand for Statsrevisorerne Henrik Thorup (DF) efter et møde.

- Vi må endnu engang desværre konstatere, at Rigsrevisoren endnu engang tager forbehold over for rigtigheden af regnskabet for skatter og afgifter, siger han.

Han fortæller, at der er forbedringer i Skattestyrelsen, og at der er taget skridt for at forbedre den inddrivelse af gæld, der har været særdeles mangelfuld i flere år grundet et fejlslået it-projekt.

- Der er så store forbedringer, at vi ikke er helt oppe på det samme niveau af kritik som sidste år. Men vi kritiserer skarpt. Det skal understreges, siger Henrik Thorup.

Han er samtidig skuffet over, at sidste års kritik, af at det altså ikke er muligt at aflægge et dokumenteret retvisende regnskab for statens skatter og afgifter, ikke har haft en større effekt.

- Vi kan ikke gøre mere. Vi har udtalt vores skarpeste kritik og har gjort alt, hvad vi kunne for at henlede Folketingets opmærksomhed på dette her. Men vi må konstatere, at det ikke har haft den store effekt.

- Det kan virke nytteløst, når der ikke er sket mere. Men vi har jo ikke nogen pistol eller nogen lov, vi kan ændre, siger Henrik Thorup.