Samfund

Bygge-bommert: Kommune måtte købe grund tilbage

Tønder Kommune troede fejlagtigt, man var eneejer af jord til skolebyggeri til 100 millioner kroner.

Man skal have orden i papirerne, når man forbereder et byggeri til et trecifret millionbeløb.

Det havde Tønder Kommune ikke, da man begyndte at slå stregerne op til et skolebyggeri på en 14,5 hektar stor grund. Det skriver Jydske Vestkysten.

Selv om kommunen trolig havde passet og plejet den kommende byggegrund, var jorden formelt medejet af Skærbækcentret.

- Det her er dybt pinligt. Det første man gør, inden man går i gang med et byggeprojekt, er at undersøge tingbogen, så man ikke kommer til at projektere noget på anden mands ejendom, siger Claus Hansen (LA) fra kommunens økonomiudvalg til avisen.

Gik i en form for glemmebog

Hvorfor, kommunen ikke var klar over det delte ejerforhold, står hen i det uvisse. Formelt er aftalen med Skærbækcentret forhandlet på plads i 2008, men herefter gået i en form for glemmebog.

Sagen kunne have udviklet sig problematisk, men ejerne af Skærbækcentret har ifølge Jyske Vestkysten tilbudt kommunen at købe grunden retur for en symbolsk krone, plus udgifter til tinglysning, så skolebyggeriet kan fortsætte.

- Det er til gavn for alle, skriver bestyrelsesformand for Skærbækcentret Carsten S. Hansen og bestyrelsesmedlem Jørgen Hansen.

Den oprindelige ramme for skolebyggeriet lød i 2017 på 90 millioner kroner. I januar 2019 viste det sig imidlertid, at det samlede projekt vil blive cirka 15 millioner kroner dyrere end forventet, og i februar besluttede Kommunalbestyrelsen derfor at tilføre projektet yderligere 9,9 millioner kroner til projektet.

Den nye skole opføres i et område sydvest for Skærbækcentret. Skolen vil stå klar i 2020 og afløser til den tid den nuværende distriktsskole på Skolegade.