Samfund

Hundeejer efterlod syg hundehvalp - nu risikerer den at blive aflivet

Denne hund læner sig op ad en aflivning, hvis ikke dens ejer melder sig inden mandag 12. august. Midt- og Vestsjæælands Politi.
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Midt- og Vestsjællands Politi efterlyser ejeren til en importere hvalp, der risikerer aflivning.

En blot seks uger gammel hundehvalp risikerer at blive aflivet om få dage, da ejeren er forsvundet.

Onsdag blev en hund indleveret af en mand på Karlslunde Dyrehospital. Hunden krævede behandling, og manden skulle dagen efter hente hunden og betale for behandlingen.

Ejeren som sunket i jorden

Men manden dukkede aldrig op, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi, der nu efterlyser hundeejeren.

- Hvis ikke der kommer nogen og henter den, så skal den enten aflives eller videregives til Dyrenes Beskyttelse. Det sidste afhænger dog af, om det er en lovlig race i Danmark, for vi må ikke videregive den, hvis den ikke er, siger pressevagt Camilla Schouw Broholm hos Midt- og Vestsjællands Politi til TV 2 Lorry.

Men noget tyder på, at det ikke bliver nemt at finde frem til ejeren. Personen, der dukkede op med den syge hvalp, oplyste falsk navn og falsk telefonnummer.

- Vi har ikke nogle spor at gå efter. Så vi håber, at ejeren melder sig, eller at der er andre, der kan komme med oplysninger om ejeren, siger Camilla Schouw Broholm.

Importeret fra Rusland

Tiden arbejder dog imod det søde lille kræ. Hvis ejeren ikke findes senest mandag 12. august, vil det blive besluttet, om hunden skal aflives eller videregives til Dyrenes Beskyttelse, såfremt hunden altså er rask, og racen er lovlig i Danmark.

TV 2 Lorry har forsøgt at få en kommentar fra Karlslunde Dyrehospital for at få oplyst, hvilken race der er tale om, og om den er lovlig, men dyrehospitalet ønsker ikke at udtale sig.

Kender du hunden eller dens ejer, skal du kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på 1-1-4.