Samfund

Sangerinden Pinks folk i dansk flyulykke

Alle ti personer ombord på et tysk indregistreret fly blev reddet ud. Passagererne hører med til verdensstjernen Pinks entourage.

Syv passagerer og tre besætningsmedlemmer blev reddet ud, da et tysk passagerfly af typen Cessna 560 XL klokken 00.38 natten til tirsdag måtte nødlande i Aarhus Lufthavn.

Ifølge Østjyllands Politi blev alle reddet ud, og der er ingen tilskadekomne.

Flyet brød i brand under landingen, men brandvæsenet fik efterfølgende slukket ilden.

Vicepolitiinspektør Martin Frank Andersen fra Østjyllands Politi siger til TV 2, at flyet blev beskadiget under selve landingen.

- Der er øjensynligt tale om et næsehjul, der bryder sammen. Flyet begynder derfor at krænge, og der udbryder brand i flyets venstre side. Heldigvis når alle at redde sig ud, siger Martin Frank Andersen.

På vej til Danmark efter koncert i Oslo

Der var fire amerikanere, to australiere og en britisk statsborger som passagerer ombord på det forulykkede fly. Derudover var der en østrigsk og en tysk pilot samt en tysk stewardesse.

Passagererne fra flyet er en del af den amerikanske popsanger Pinks turnéhold, og de var på vej til Danmark efter Pinks koncert i Oslo mandag.

- Pink var ikke selv med flyet. Men hendes manager og flere turnémedlemmer var ombord. De er meldt i god behold alle sammen, siger Kirstin Svendsen, billetansvarlig i Live Nation, til VG.

39-årige Pink, med det borgerlige navn Alecia Beth Moore, spiller onsdag i Casa Arena i Horsens.

Var på vej fra Oslo

Flyet var på vej fra Oslo og skulle efter planen lande i Aarhus Lufthavn.

Alle ombordværende blev efter den vellykkede redningsaktion kørt til et hotel, hvor de har overnattet.

Flyet er blevet bugseret væk fra landingsbanen. Ulykken får derfor ingen betydning for afviklingen af flytrafikken til og fra Aarhus Lufthavn.

Det er stadig uklart, hvilke omstændigheder der forårsagede en nødsituation, da flyet skulle lande.

Havarikommissionen skal nu i gang med efterforskningen, og derfor vil Østjyllands Politi ikke kommentere yderligere på sagen.