Samfund

Politibetjent mistede livet ved ulykke på Langebro

Han blev tilfældigt impliceret i trafikulykken, mens han var i tjeneste, oplyser Københavns Politi.

Det var en 35-årig politiassistent ved Københavns Politi, som natten til tirsdag mistede livet i en færdselsulykke ved Langebro, mens han var i tjeneste. De nærmeste pårørende er underrettet.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

”Det er en besked, vi alle har modtaget med stor sorg. Han var en vellidt kollega, som efterlader et stort tab hos Københavns Politi. Mine tanker og dybeste medfølelse går til de pårørende,” siger chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, i pressemeddelelsen.

Alle landets politistationer vil i dag flage på halv til ære for den døde politibetjent.

Tilfældig impliceret

Politiet fik klokken 00.24 en anmeldelse om en trafikulykke på Langebro i København, hvor seks biler var involveret.

I løbet af natten blev det klart, at en person var omkommet i ulykken. Tirsdag formiddag har Københavns Politi meldt ud, at det var en politibetjent, som mistede livet.

Han blev ifølge pressemeddelelsen tilfældigt impliceret i trafikulykken, mens han var i tjeneste, og TV 2s retsreporter Astrid Søndberg fortæller, at han sad i en civil bil.

Vidner afhørt

Bilinspektører har siden ulykken været i gang med at undersøge, hvad der er sket på broen.

I den forbindelse har politiet afhørt vidner, og der skal indhentes videoovervågning fra området.

- Vi skal have undersøgt, om der er blevet kørt for stærkt. Noget kunne tyde på det, men det skal overvågningen være med til at fastlægge, sagde vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen til TV 2 tirsdag morgen.

Astrid Søndberg fortæller, at sagen efterforskes som enhver anden kriminel handling, selvom det er en politiassistent, der er død.

25-årig anholdt

Langebro var i løbet af natten spærret for trafik og blev åbnet igen klokken 04.34.

Der lå store mængder olie og kølervæske fra de implicerede biler på vejbanen.

Michael Andersen fortalte tidligere på natten, at en person var stukket af fra ulykkesstedet. Politiet har efterfølgende anholdt en 25-årig mand. Han skal i løbet af tirsdag i grundlovsforhør, hvor det bliver klart, hvad han er sigtet for. Det vil politiet ikke ud med, ligesom man ikke vil oplyse, om manden er kendt af politiet.

Ingen andre er kommet alvorligt til skade i ulykken.