Samfund

Veterantog satte ild til naturen – politiet anbefaler forbud

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Under valgkampen til Folketinget var det et veterantog lejet af Kristian Pihl Lorentzen (V), der startede ti naturbrande.

Nordjyllands Politi overvejer et forbud mod veterantog efter en naturbrand onsdag eftermiddag.

Her var veterantoget ’Limfjorden’ årsag til en stribe brande over en strækning på tre til fire kilometer.

- Vores anbefaling er, at veterantoget nu får kørselsforbud, indtil vi får noget nedbør, da toget afgiver voldsom varme, siger Klaus Rogilt, indsatsleder fra Nordjyllands Politi.

Branden onsdag eftermiddag blev hurtigt slukket takket være en hurtig indsats, skriver TV 2 Nord.

Ingen personer var i fare i forbindelse med branden, oplyser politiet.

Politiker satte fut i naturen

Det er en række frivillige, der står bag veterantoget, og Mike Lynge Stefansen, der er næstformand i foreningen, forklarer, at årsagen til brandene, formentlig skal findes i, at den askekasse, der samler afbrændt kul, ikke i tilstrækkeligt omfang er blevet vandet. Det er så blevet både tør og overfyldt.

- Det er ellers noget, vi er meget striks omkring at gøre. Men der er nok ikke kommet nok vand på, og så er nogle af gløderne sprunget ud fra askekassen og ud på den knastørre jord, fortæller Mike Lynge Stefansen.

Efter planen skulle toget køre igen 24., 28., 31. juli, ligesom der er planlagt fem ture i august, men det er altså nu usikkert, hvornår det kommer ud at køre igen.

Det er ikke første gang i år, at et veterantog sætter ild til naturen.

Under folketingsvalget tiltrak venstre-politikeren Kristian Pihl Lorentzen sig opmærksomhed, da ’Pihle-Expressen’, som han kaldte veterantoget, satte fut i naturen.

På en rute fra Struer til Langå startede politikeren ti brande.