Samfund

Person fundet død i nedbrændt hus - intet at gøre med tre drab, siger politiet

Et hus i Nykøbing Falster stod torsdag aften i flammer.

Liget af en personer blevet fundet i et hus ved Nykøbing Falster, der torsdag aften brændte ned.

Det oplyser Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Fredagen igennem har politiet foretaget tekniske undersøgelser på adressen samt på retsmedicinsk institut for at klarlægge, om der ligger en kriminel handling bag.

Fredag aften oplyser politiinspektør Kim Kliver til TV 2, at dette arbejde fortsætter, selvom de første tekniske undersøgelser er afsluttet:

- Vi kan ikke med sikkerhed sige, at der er tale om en forbrydelse. Derfor arbejder vi videre, siger han.

Kim Kliver kan ikke sige noget om, hvilket køn den afdøde har:

- Vi har en formodning om, hvem der er tale om. Og i den anledning har vi en dialog med familien, men der vil blive arbejdet med den endelige identifikation, siger Kim Kliver.

Behandlet som et gerningssted

Politiet modtog torsdag klokken 21.49 en anmeldelse om, at et hus brændte i Nykøbing Falster, og siden har huset været afspærret. Allerede natten til fredag oplyste Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi, at det nedbrændte hus blev behandlet som et gerningssted.

Der er tale om en enkeltstående villa uden for Nykøbing Falster. Og der er også tale om en episode, som politiet behandler helt enkeltstående, fortæller Kim Kliver.

Siden februar er tre personer ellers blevet fundet dræbt i nedbrændte villaer i henholdsvis Grevinge, Ruds Vedby og Vemmelev på Sjælland. Efterfølgende er to personer blevet fængslet. Men sagerne har intet med hinanden at gøre, slår politiinspektøren fast:

- Det er vigtigt at sige, at vi med sikkerhed kan sige, at denne her brand og hændelse ikke har noget at gøre med de tre brande på Sjælland. Derfor ser vi på denne her sag som en isoleret hændelse, siger Kim Kliver til TV 2..

Brandvæsnet var omkring klokken 13 fortsat til stede ved huset og i gang med efterslukningen, oplyste vagtchef Ole Hald.

Ifølge folketidende.dk havde brandvæsnet torsdag aften to indsatslederbiler på stedet, mens Falck rykkede ud med to sprøjter, to tankbiler og en stigevogn. Derudover kom politiet med to køretøjer, og en ambulance holdt standby, skriver lokalmediet.

Desuden blev brandvæsenets frivillige tilkaldt for at hjælpe med belysning, så der i alt var flere end 20 personer i arbejde på stedet.

Branden kom ifølge mediet under kontrol i løbet af en time.