Samfund

Se listerne: Her er de mest populære navne til nyfødte

Navne som Nanna og Thor er i år røget ud af listen over de 50 mest populære navne. Scanpix

Samme navne går igen fra sidste år på toppen af listen, men der er også blevet plads til nogle helt nye. Se de 50 mest populære navne i bunden.

Har du været til barnedåb eller navngivningsfest i 2018, er der rent statistisk størst sandsynlighed for, at barnet fik navnet Ida eller William.

Det var nemlig de to mest populære navne at give nyfødte sidste år, viser en netop offentliggjort opgørelse fra Danmarks Statistik.

Samme to navne var populære blandt danske forældre sidste år. Emma og Noah beholder ligeledes deres andenplads.

Nye navne på listen

I 2018 fik 15 ud af 1000 nyfødte piger navnet Ida. Mens det er andet år i træk, Ida indfinder sig som nummer et blandt de mest populære navne, så er William efterhånden en gammel kending.

Navne til nyfødte

Statistikken viser de mest populære navne til børn født i 2018.

Den bygger på data fra CPR-registeret, er baseret på første fornavn og tager ikke højde for varierende stavemåder. For eksempel er Sofie og Sophie lagt sammen. Navne med bindestreg betragtes som ét navn.

Kilde: Danmarks Statistik

Navnet har ligget i top siden 2010 på nær i 2016, hvor det blev slået af Noah. Ud af 1000 drenge fik 19 navnet William i 2018.

Der er også blevet plads til en række nye drengenavne på listen over de 50 mest anvendte. Det er Hugo, Pelle, Anker og Laurits.

Ellie og Hugo er årets højdespringere

Blandt de 50 drenge- og pigenavne er der flere, der er kravlet et godt stykke op ad listen siden sidste år. Blandt pigerne er navnet Ellie sprunget 12 pladser frem fra sin placering som nummer 36 i 2017 til nummer 24 i 2018.

Blandt drengenavnene er det Hugo, der har taget et stort spring fra en placering uden for listen til en 27. plads.

For navnene Nanna og Mynte samt Jakob og Thor er det gået lige modsat. De er alle fire røget ud af listen over de 50 mest populære navne.

Ida og William ikke i top over hele landet

Selvom Ida og William er de mest populære navne på landsplan med henholdsvis 456 og 600 nyfødte, der har fået navnene, så ligger de ikke nummer et i alle landsdele.

Det er nemlig kun i Region Syddanmark og Region Midtjylland, Ida er blevet topscorer. I Hovedstaden ligger Ella øverst, mens det er Sofia, der topper i Region Sjælland og Freja i Nordjylland.

William er favoritten i Region Midtjylland og Nordjylland, mens Oscar, Noah og Malthe topper i henholdvis Hovedstaden, Region Sjælland og Syddanmark.