Huspriserne er steget over hele landet - se udviklingen i din kommune

I √Ür√ł kommune er huspriserne steget 29,4 procent i forhold til sidste √•rs niveau.

Det seneste √•r er boligpriserne generelt steget over hele landet, men for at finde de st√łrste prisstigninger skal man lede uden for de store byer.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks over husprisernes udvikling fra juni 2018 til juni 2019.

Heraf kan man læse, at salgspriserne for villa og rækkehuse gennemsnitligt er steget 2,5 procent i hele landet.

I alle fem regioner er prisudviklingen positiv. St√łrste regionale stigning er sket i Region Sj√¶lland, hvor priserne i juni ligger fire procent over sidste √•rs niveau, mens priserne kun er steget ganske lidt i Nordjylland.

P√• kommunalt niveau finder man de st√łrste prisstigninger i √Ür√ł, Langeland, Guldborgssund, Stevns og Nyborg kommune.

Se prisudviklingen i din kommune

Udvikling i priser i procent for rækkehuse og villaer i perioden juni 2018 til juni 2019.

Stor stigning overrasker p√• √Ür√ł

If√łlge bolig√łkonom og kommunikationsdirekt√łr hos Boligsiden Birgit Daetz kan man m√•le aktiviteten p√• boligmarkedet p√• mange parametre, men salgspriserne er den prim√¶re indikator for, hvor godt det g√•r.

- Lige pr√¶cis derfor er den positive prisudvikling p√• markedet for villaer og r√¶kkehuse i omr√•der, hvor niveauet har v√¶ret lavt, et signal om, at hele markedet nyder godt af den lave rente og det √łkonomiske opsving, siger Birgit Daetz i en pressemeddelelse fra Boligsiden.

I √Ür√ł Kommune er salgspriserne steget 29,4 procent. Det er den h√łjeste stigning blandt alle kommuner, og det overrasker en ejendomsm√¶gler p√• √łen, at tallet er s√• h√łjt.

- Jeg tror, det handler meget om at slippe v√¶k fra stress og storbyjag. Det er oftest de helt nye familier eller dem, der m√•ske har voksne b√łrn p√• √łen, som vi ser som tilflyttere her, siger Steffen H√łj, ejendomsm√¶gler ved √ėbolig p√• √Ür√ł, til TV 2.

Unge k√łber nye huse

Efter √Ür√ł ligger Langeland nummer to med en stigning p√• 17,8 procent, og derefter kommer Guldborgsund p√• Lolland-Falster med 12,4 procent.

En lokal ejendomsm√¶gler fort√¶ller, at b√•de nye b√łrnefamilier, der vil v√¶k fra storbyens jag, og pensionister k√łber huse i kommunen.

- Specielt blandt de unge ser vi, at de k√łber forholdsvis nye huse frem for dem, der skal s√¶ttes en del i stand. Det er m√•ske, fordi der ikke er s√• mange l√¶ngere, der har h√¶nderne skruet ordentligt p√• til s√•dan et h√•ndv√¶rkertilbud, siger indehaver af Realm√¶glerne Nyk√łbing-Falster Jakob Thomas Nielsen.

Selvom det g√•r godt for huspriserne i Guldborgsund, s√• smitter det ikke af p√• nabokommunen Lolland. Der er priserne faldet med 13,8 procent i forhold til sidste √•rs niveau. Det er det st√łrste fald i hele landet.

Et hus i Danmark koster i gennemsnit 14.316 kroner per kvadratmeter.

Prisudviklingen på ejerlejligheder er på landsplan rundt regnet status quo sammenlignet med samme tid sidste år.

Præcisering: Tallene fra Boligsiden er ikke akkumulerede tal. Der er tale om sammenligning af priser i juni 2018 til juni 2019. I de mindre kommuner, hvor der er færre handler, kan tallene være forbundet med usikkerhed, da der kan være store udsving i pris og kvalitet af de huse, der bliver solgt.