Samfund

Historisk 'Matador'-hus sat til salg

Agnes Jensen boede i huset med sin mand, Lauritz Jensen. De blev spillet af henholdsvis Kirsten Olesen og Kurt Ravn. Ejendomsmæglerfirmaet Allan Folmer
TV 2 Lorry logo
I samarbejde med TV 2 Lorry

Husets historie og medvirken i 'Matador' har betydning for prisen, lyder det fra ejendomsmægleren.

Det gule bindingsværkshus er en kendt kulisse fra den danske tv-serie 'Matador'. Her boede Agnes Jensen først som stuepige og senere som selvstændig syerske.

I virkeligheden ligger huset ikke i 'Matador'-byen Korsbæk, men på det brostensbelagte Kirkestræde i Køge - og så er det netop sat til salg.

Den 114 kvadratmeter store bolig har tilhørt en shippingdirektør, der er kendt i lokalområdet, siden han købte det af kommunen for en håndfuld år siden.

Prisen er 5.750.000 kroner.

Fredet bygning

Det historiske byhus, der er opført i 1802, blev totalrenoveret i 2016. Forhuset er i dag fredet, og med i købet får den kommende ejer altså også et lille stykke fiktiv danmarkshistorie.

Udover at udgøre en bolig for Agnes Jensen og hendes mand, Lauritz Jensen, og børnene, Aksel og Knud, var det også her, hun drev sin egen virksomhed.

Og den dag i dag hænger der stadig et levende bevis på det i porten til huset.

Inden Agnes Jensen startede sin egen virksomhed, arbejdede hun som tjenestepige hos Varnæs-familien. Her passede hun også børnene Ulrik og Regitze.

Her viser et skilt, at der hos Agnes Jensen i lejligheden 1. tv. kan opmaskes strømper.

Kirsebær på toppen

Ejendommen har været til salg i halvanden måned, og den har haft “ekstremt mange” besøgende både på hjemmesiden og til åbent hus-arrangementer, oplyser ejendomsmægler Matthias Wolff fra ejendomsmæglerfirmaet Allan Folmer.

Der har også været flere bud på boligen, men de har ikke har været interessante for sælger, lyder det.

Har det indflydelse på prisen, at boligen har været hjem for Agnes Jensen i 'Matador'?

- Der er jo noget unik danmarkshistorie over det. Det er et krydderi og et slags kirsebær på toppen. Det har en betydning for prisen, men jeg kan ikke gøre det op i kroner og ører, siger Matthias Wolf.

Agnes Jensen boede i huset med sin mand, Lauritz

Boligens mange besøgende har vist sig at have en reel interesse og er ikke blot dukket op, fordi de gerne ville se Matador-hjemmet, siger ejendomsmægleren.

- Vi ser høje boligpriser og kvadratmeterpriser i dette område af Køge, men ejendommens historiske og fredede islæt gør boligen meget atypisk for byen, siger ejendomsmægleren.