Samfund

Levakovic vil sagsøge BT efter bolighistorie

Flere københavnske politikere vil have Gimi Levakovic' økonomi undersøgt. TV 2 / TV 2

Gimi Levakovic kører i Mercedes Benz og bor i en lejlighed i Ørestad, selv om han ikke har noget arbejde. Det undrer politikere.

Gimi Levakovic og hans privatøkonomi vil blive diskuteret på næste møde i Københavns Borgerrepræsentations økonomiudvalg.

Det sker, efter avisen B.T. kan afsløre, at Gimi Levakovic, en forbryder med 28 domme bag sig, bor i en lejlighed i Ørestad i København, hvor lejen koster mellem 14.000 til 22.000 månedligt.

Historien og politikernes beslutning vækker stor utilfredshed hos hovedpersonen selv.

- I morgen tager jeg op til Michael Juul Eriksen(Levakovics' forsvarsadvokat, red.) for jeg vil køre retssag mod B.T. og Ekstra Bladet. Vi tager det op i retten. Nok er nok, siger han.

Gimi Levakovic afviser, at der er noget at komme efter.

- Hvis bil er det? Min kærestes. Jeg bor hos min kæreste. Det er hende, der betaler huslejen. Før politikerne begynder at diskriminere, skal de undersøge tingene, siger han.

Gimi Levakovic siger, han får boligsikring og børnepenge som de eneste offentlige ydelser.

Hos B.T: tager chefredaktør Jonas Kuld Rathje et muligt sagsanlæg roligt.

- Jeg er simpelthen i tvivl om, hvad han vil sagsøge os for. Vi må se, hvad advokaten skriver til os, og forholde os til det, siger han til TV 2.

Politikere vil have Levakovic i arbejde

Jakob Næsager (K), der sidder i Københavns borgerrepræsentation, vil have undersøgt, hvad Levakovic ejer.

- Der skal tjekkes op på, hvad de ejer af biler og bygninger, og om de reelt har råd til at bo i lejligheder af den størrelse. Hvis de modtager kontanthjælp, skal de straksaktiveres, så de er beskæftiget med en lovlig aktivitet, siger han.

Næsagers ønske får opbakning fra hans kollega i Dansk Folkeparti, Finn Rudaizsky.

Men der er ikke noget at komme efter, siger Gimi Levakovic:

- Jeg er en syg mand, der ikke kan få arbejde. Jeg lider af astma.

Højesteret ville ikke udvise Levakovic

Gimi Levakovic har, siden han fyldte 18 år, fået 28 fængselsdomme for kriminalitet begået i Danmark, herunder grov vold, vidnetrusler, tvang, våbenbesiddelse og tricktyverier i stribevis. Det er blevet til i alt 11 og et halvt års fængsel.

Han er også tidligere dømt til udvisning i byretten.

Men den dom blev omstødt af Landsretten og senere også Højesteret, som fastslog, at det ville være i strid med Danmarks internationale forpligtelser at udvise Gimi Levakovic til Kroatien.

Her blev der især lagt vægt på, at han har forældremyndigheden over to mindreårige børn.