Samfund

Stor brand i lagerhal med udenlandske arbejdere - flere eksplosioner undervejs

Bygningen husede en gruppe udenlandske arbejdere.

Søndag eftermiddag er der udbrudt brandt i et industrikvarter på Kildebrøndevej i Greve. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Der er brand i en form for lagerhal, som huser udenlandske arbejdere. Ifølge ejeren af bygningen skulle alle være sluppet ud, men det kan vi selvfølgelig ikke vide med sikkerhed, før vi har tjekket hele bygningen, siger Arne Aabech, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Vagtchefen fortæller videre, at myndighederne indtil videre har reddet to personer ud af bygningen. Der er tale om en ukrainer og polak, oplyser poltiet. Den ene bliver lige nu tjekket for røgforgiftning.

- Derudover står der en række skurvogne rundt om lagerhallen, hvor arbejderne har sovet, og de er også brændt ned, siger Arne Aabech.

5 kraftige eksplosioner

På en video, som TV 2 har, ser man flere eksplosioner i forbindelse med branden.9

Henrik Sass, der er indsatsleder i Østsjællands Beredskab, bekræfter eksplosionerne over for TV 2:

- Der sker fem kraftige eksplosioner. Vi har en antagelse om, at det er tønder med brændstof, der er sprunget, siger Henrik Sass.

Hovedstadens Beredskab assisterer med en vandpumpe ved branden, oplyser de på Twitter.
Lagerhallen ligger ved siden af gartneriet Ancher's Havecenter.  Der var tidligere forlydender om, at de udenlandske arbejdere var ansatte her, men det er ikke tilfældet, fastslår politiet.

Røgen er ikke giftig - men hold vinduer lukket

Lagerhallen ligger ved siden af gartneriet Ancher's Havecenter.

Der var tidligere forlydender om, at de udenlandske arbejdere var ansatte her, men det er ikke tilfældet, fastslår politiet.

På Twitter har Midt- og Vestsjællands Politi tidligere advaret om kraftig røg fra branden og har opfordret borgere i området til at holde døre og vinduer lukket.

Søndag eftermiddag er der udbrudt brandt i et industrikvarter på Kildebrøndevej i Greve. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det opfordrer vi fortsat til. Der er en del røg, men vi har konstateret, at lagerhallen er tom for kemikalier, så røgen er ikke giftig, siger vagtchef Arne Aabech.

Omkring klokken 16 er branden i efterslukningsfasen, men myndighederne har endnu ikke haft mulighed for at undersøge bygningen.

Politiet kender ikke brandårsagen.