Samfund

Danish Crown varsler stor nedskæring i Danmark

Fyringsrunden går hårdt ud over deres slagteri i Horsens.

Danish Crown har netop meddelt, at de nedlægger 175 arbejdspladser på deres slagteri i Horsens.

Årsagen er ifølge virksomheden, at der er færre slagtesvin og dermed også et mindre behov for folk. De afskedigede medarbejdere stopper engang efter sommerferien.

- Vi har kigget på prognoserne gennem en længere periode, og mængden af slagtegrise ligger langt under vores kapacitet, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown, til TV 2.

Ifølge direktøren handler fyringerne altså om, at Danish Crown ikke er i stand til at betale en tilstrækkelig god pris for grisene i Danmark, og at svinebønderne i stedet eksporterer deres grise til udlandet.

- Vi har valgt den her løsning, så vi undgår helt at lukke virksomheder. Hvis markedet skulle ændre sig, og der kommer flere slagtesvin i Danmark, så kan vi hurtigt være klar til at tage os af dem, siger Per Laursen.

Afskedigelsesplanen

Det er ikke sikkert, at alle 175 medarbejdere bliver afskediget, men 175 personer skal stoppe i virksomheden, der er verdens største svinekødseksportør og Europas største producent af svinekød.

- Vi fremlægger en plan og indleder samtaler med de berørte medarbejdere. Udkommet af de forhandlinger kan meget vel blive, at nogle selv siger deres job op, siger Per Laursen.

Han siger desuden, at Danish Crown har en socialplan, hvor de hjælper medarbejdere med omskoling, uddannelse og brancheskift, men at de ting ligger længere ude i fremtiden.

Slagterivirksomheden indfører et ansættelsesstop, så de medarbejdere, der snart står uden job, er først i køen, hvis der dukker nye op.

På verdensplan beskæftiger de omkring 28.000 medarbejdere - 9250 af dem er i Danmark.

Danish Crown-koncernen har produktion i Danmark og en række lande i Europa og Kina, og slagterikoncernen sælger deres varer i mere end 135 lande verden over.

De omsætter årligt for omkring 61 milliarder kroner.