Samfund

Bygningsstyrelsen bortviser fem medarbejdere for snyd med handel

Bygningsstyrelsen suspenderede i maj otte medarbejdere, efter Kemp & Lauritzen gjorde styrelsen opmærksom på uregelmæssige indkøb af it-udstyr. Kemp & Lauritzen

Fem af otte medarbejdere, som i maj blev suspenderet fra Bygningsstyrelsen, er nu blevet opsagt med øjeblikkelig virkning

Bygningsstyrelsen har fundet tilstrækkeligt grundlag til at bortvise fem medarbejdere i forlængelse af, at Kemp & Lauritzen gjorde Bygningsstyrelsen opmærksom på uregelmæssigheder i forbindelse med en serviceaftale.

Det skriver Bygningsstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Bortvist betyder i praksis, at de er blevet opsagt med øjeblikkelig virkning. Det sker, fordi der er fundet dokumentation for klare overtrædelser af Bygningsstyrelsens interne regler for indkøb og modtagelse af gaver, står der i meddelelsen.

Bygningsstyrelsen suspenderede i maj otte medarbejdere, efter Kemp & Lauritzen påpegede uregelmæssige indkøb af it-udstyr i forbindelse med en aftale mellem styrelsen og virksomheden.

Det er altså fem af disse otte medarbejdere, der nu er blevet bortvist. De resterende tre medarbejdere er fortsat suspenderet, står der i pressemeddelelsen.

Mobiler og tablets til 175.000 kroner

Kemp & Lauritzen suspenderede også fire medarbejdere, da sagen kom frem tidligere på året. I en pressemeddelelse skrev entreprenørvirksomheden, at sagen drejer sig om forkert faktureret it-udstyr i form af mobiler og tablets til en værdi af cirka 175.000 kroner.

- Vi har via vores interne kontrolsystemer konstateret uregelmæssigheder over en fireårig periode, der vedrører indkøb af it-udstyr, som er blevet viderefaktureret under en anden betegnelse, udtalte direktør Peter Kaas Hammer dengang. Han fortsatte:

- Vi har iværksat en ekstern advokatundersøgelse og en ekstern revisionsundersøgelse med henblik på at komme til bunds i det her.

Bygningsstyrelsen anmodede i maj Kammeradvokaten om at undersøge, hvorvidt en afgrænset gruppe af medarbejdere i Bygningsstyrelsen har modtaget uretmæssige fordele fra leverandører og samarbejdspartnere.

Indtil denne undersøgelse er afsluttet, kan Bygningsstyrelsen ikke give yderligere oplysninger i sagen, og afventer Kammeradvokatens samlede undersøgelse i august 2019.