Trailerpark Danmark

Beboerne på campingplads fra tv nægter at flytte: - De må bære os ud

Beboerne er i gang med at samle underskrifter ind til et lovforslag, som skal gøre det lovligt at bo på campingplads året rundt.

- Vi bliver boende her, for vi har ikke råd til andet. Vi har tidligere sagt, at de må bære os ud. Det mener vi stadig, og det står vi fast på, siger 54-årige Berit Mortensen.

Hun bor på Corona Camping vest for Køge sammen med sin mand, 73-årige Bent Christensen.

Campingreglementets regler for ophold uden for sæson

§ 10. Campingvogne, telte med videre må kun være opstillet på en campingplads i perioden 1. november til 28. februar, hvis kommunalbestyrelsen har givet tilladelse til vintercampering, det vil sige: kortvarige ophold af 15-20 dages varighed, weekender med videre, eller vinteropbevaring af campingvogne med videre.

Køge Kommune har varslet, at ægteparret sammen med mod 100 andre beboere skal være ude ved årsskiftet.

Det er nemlig ulovligt at bo hele året på en campingplads ifølge Campingreglementet.

Men ægteparret har ingen planer om at flytte, for de vil ikke tilbage i en lejlighed. Det har de ikke råd til - de sparer tusindvis af kroner i leveomkostninger ved at bo på pladsen, siger de.

Det eneste, der kan få Bent Christensen og Berit Mortensen til at flytte, er, hvis ejerne af Corona Camping beder dem om det.

Og det har ejerne ingen planer om.

Beboerne er blevet sejere

Tværtimod er ejerne Michael og Susanne Palskov Farnø imponerede over, hvordan de fastboende campister tackler den usikre fremtid for pladsen.

- Dem, der er blevet boende hernede, er dem, der vil det. Gennem de sidste to år er de blevet mere hårdføre. De er blevet mere seje. Så det bliver ikke uden kamp, siger Susanne Palskov Farnø.

Corona Camping er blevet landskendt den seneste måned, hvor man i TV 2-programmet 'Trailerpark Danmark' har kunnet følge campingpladsejerne kamp for at have folk boende fast på deres grund.

Som et sidste forsøg for at gøre det lovligt at bo på campingpladser hele året har beboerne lavet en underskriftindsamling. Indtil videre har næsten 2000 skrevet under.

Der er dog langt til de 50.000 underskrifter, som det kræver, før det kan blive et reelt lovforslag, som Folketinget skal tage stilling til.

- Jeg bliver smidt på gaden

Men selvom kampgejsten er intakt, er virkeligheden også begyndt at gå op for beboerne.

For flere af dem har ikke andre steder at flytte hen. Sådan er det også for Christian Birkedal, der står bag underskriftindsamlingen og fungerer som en slags tillidsmand for beboerne.

- Jeg aner ikke, hvad der skal ske efter 31. december. Jeg har været ude og se på 20 forskellige boliger, men hver gang er der mange andre, der også er interesseret i at leje boligen, siger 45-årige Christian Birkedal.

- De få boliger, der ikke er rift om, koster 60.000-100.000 kroner i indskud. Jeg bliver smidt på gaden ligesom mange andre.

Han har boet på pladsen i omkring et år og elsker det primitive campingliv tæt på naturen.

Vil ikke bo på anden campingplads

En af dem, der har boet længst tid på Corona Camping, er Johnny Møller. Han har under hele forløbet med kommunen stået fast på, at han hellere vil dø på campingpladsen end at flytte i en handicapbolig.

79-årige Johnny Møller er nemlig meget dårligt gående og er egentlig berettiget til både hjemmepleje og en særlig bolig. Men ingen af delene er nødvendigt for ham, så længe han kan bo i sin campingvogn.

Men det skal være på Corona Camping. Han har ingen planer om at flytte sin campingvogn til en anden plads.

- Det kunne vi aldrig finde på, siger han.

Det er på grund af naboklager, at Køge Kommune nu vil gøre op med den ulovlige beboelse.

Køge Kommune siger til TV 2, at alle beboerne på Corona Camping har mulighed for at blive skrevet op til en socialt anvist almennyttig bolig.

I øjeblikket er der dog op mod et års ventetid, før en borger med et akut boligbehov får tilbud om en bolig. Ifølge kommunen skyldes den lange ventetid, at "behovet for socialt anviste boliger er voksende".

Du kan se sidst afsnit af 'Trailerpark Danmark' tirsdag aften klokken 20.50 på TV 2 eller allerede nu på TV 2 PLAY.