Samfund

To personer omkommet i drukneulykke i Køge Bugt

Redningsarbejdet blev besværliggjort af et kraftigt uvejr, fortæller politiet. En 31-årig mand og en yngre mand er omkommet.

En speedbåd med fire personer kæntrede onsdag aften ud for Avedøre Holme i Køge Bugt.

To personer har mistet livet, mens de to øvrige overlevede.

Det oplyser vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Lars Jørgensen.

- I forbindelse med kæntringsulykken er to ved egen hjælp svømmet til bredden, mens de to andre formentligt har mistet orienteringen på vandet, siger han.

Ifølge vagtchefens oplysninger var båden cirka 60-100 meter fra land, da båden fik motorstop og begyndte at tage vand ind, hvorefter den kæntrede.

- Båden var gået ned, hvilket vil have gjort de fleste ubehageligt til mode, men man skal tænke vejret ind her. Det var forfærdeligt vejr med lyn, torden og regn, hvilket har gjort det endnu værre, siger Lars Jørgensen.

Han oplyser desuden, at de fire personer ikke havde redningsveste på.

Identifikation mangler

Der er tale om fire mænd. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse torsdag formiddag.

En 24-årig mand formåede selv at svømme i land, og kort efter blev en 33-årig mand ved bevidsthed reddet op af vandet.

De to andre mænd blev fundet bevidstløse i vandet. Den ene blev erklæret død på stranden, den anden blev erklæret død på hospitalet. Der er tale om en 31-årig og 34-årig mand. De fire, der var ombord på båden, har en relation gennem deres arbejde, oplyser Københavns Vestegns Politi torsdag eftermiddag. De pårørende er blevet underrettet.

Politiet er fortsat i gang med at afklare de nærmere omstændigheder i forbindelse med kæntringen, men sagen betragtes som en ulykke. De indledende undersøgelser tyder på, at båden har haft et motorstop og taget vand ind.

De to mænd, der overlevede, blev onsdag aften indledningsvis afhørt af politiet, og de skal yderligere afhøres i løbet af torsdagen, oplyser vicepolitiinspektør ved Københavns Vestegns Politi Søren Enemark til TV 2.

- Det, vi har vidneforklaringer på, er, at den her båd formentlig er sejlet ud nede fra Vallensbæk Havn, og så skulle den være på vej tilbage til Vallensbæk, og så bliver det jo meget dårligt vejr i aftes omkring det her tidspunkt, hvor ulykken sker, siger Søren Enemark.

Helikopter kunne ikke lette

Hovedstadens Beredskab, Forsvarets redningstjeneste, vanddykkere og overfladereddere deltog i redningsaktionen.

Redningsarbejdet blev dog besværliggjort af det dårlige vejr, fortæller politiets vagtchef. Blandt andet kunne helikopteren ikke få tilladelse til at lette.

- De er simpelthen blevet fanget i det dårlige vejr. Lige præcis på tidspunktet for ulykken står alting i ét derude, siger Lars Jørgensen.

Ifølge TV 2 Vejret har der i tidsrummet fra klokken 23 onsdag til omkring 01.30 været uvejr af varierende styrke i området med kraftig regn, lynnedslag og vindstød af kulingstyrke. Det kom, efter at der havde været godt sommervejr om aftenen.

- Når uvejret er på den måde, sætter det meget pludseligt ind, og vindstødene kommer som et hammerslag, fortæller TV 2s meteorolog Sebastian Pelt.

På grund af det dårlige vejr faldt sigtbarheden markant på bare få timer, viser målinger i nærheden af ulykkesstedet.

- Klokken 21 er sigtbarheden målt til 50 kilometer. Det er så god, som den kan være. Klokken 24 var den faldet til 2,3 kilometer. Når det sker så hurtigt, samtidig med at det blæser og regner, så vil det ude på vandet virke voldsomt, siger Sebastian Pelt.