Samfund

Person ramt af lynet i Københavns Lufthavn

I alt 1779 lynnedslag ramte landet onsdag og natten til torsdag. Aquaplaning på Holbækmotorvejen forårsagede flere færdselsuheld inden for kort tid.

En 58-årig mand blev onsdag aften ramt af lynet i Københavns Lufthavn i Kastrup. Det bekræfter vagtchef hos Københavns Politi Michael Andersen over for TV 2.

Politiet fik meldingen klokken 22.25. Patruljer og ambulancer rykkede ud til stedet, og den 58-årige blev kort tid efter kørt til Rigshospitalet.

- Meldingen fra hospitalet er, at han på nuværende tidspunkt umiddelbart er uden for livsfare, siger Michael Andersen og understreger, at de pårørende er underrettet.

Vi skal tilbage til 28. juli i fjor for sidst at finde et tordenvejr med flere lynnedslag.

Torsdag morgen klokken 5.30 er meldingen den samme fra vagtchefen, der oplyser, at mandens liv ikke er i fare.

Københavns Lufthavn bekræfter over for TV 2, at den tilskadekomne er ansat i lufthavnen.

- Jeg kan bekræfte, at vi har en medarbejder ansat i et firma i lufthavnen, der er kommet til skade i forbindelse med et lynnedslag, siger Maria Noel, der er pressemedarbejder Københavns Lufthavn.

Hun fortæller, at lufthavnen løbende holder øje med vejret og sender meldinger om det, som det så er op til de enkelte selskaber i lufthavnen at agere ud fra.

- Ud over det er vi i gang med at kigge på, om noget i denne proces kan gøres anderledes. Det er naturligvis noget, som man kigger på med det samme, siger Maria Noel.

En tordenfront passerede onsdag aften Danmark med over tusinde lynnedslag. Video: Anders Brandt

Lyn slog ned i hus

Ifølge TV 2 Vejret blev Danmark ramt af i alt 1779 lynnedslag i løbet af onsdag og natten til torsdag.

Et af de mange lynnedslag ramte Dragør, hvor Københavns Politi klokken 22.22 fik en anmeldelse om brand i en villa.

Det skete tæt ved Københavns Lufthavn på Bylaugsvænget i Dragør.

- Branden kom hurtigt under kontrol, og der er sket ingen personskader, siger vagtchef Michael Andersen til TV 2.

Lynnedslaget skete på Bylaugsvænget tæt ved Københavns Lufthavn Video: Local Eyes

Aquaplaning gav flere uheld

Københavns Vestegn blev natten til torsdag ramt af kraftigt tordenvejr og skybrud, hvilket førte til aquaplaning på Holbækmotorvejen og flere færdselsuheld inden for kort tid.

- Der samlede sig temmelig meget vand på motorvejen, men der er ikke sket nogen personskade ved uheldene, der skete omkring Brøndby og Hedehusene - kun material skade, siger vagtchef Morten Steen torsdag morgen til TV 2.

Hverken Nordsjælland eller Midt- og Vestsjælland har natten til torsdag været berørt af uheld, der relaterer sig til uvejret over den østlige del af Danmark.

Det bekræfter de respektive vagtchefer ved de enkelte politikredse over for TV 2.

Kørt på skadestuen

I Østjylland fik politiet onsdag en anmeldelse om, at en mand skulle være blevet ramt af lynet. Han faldt om under en gåtur i Skejby i Aarhus, hvor der var kraftige brag og lynnedslag.

Han blev kørt til skadestuen, hvor undersøgelser dog har vist, at manden ikke blev ramt af lynet, men faldt om af andre årsager.

Det fortæller vagtchefen ved Østjyllands Politi til TV 2.

Tre brande på otte minutter

Flere tusind lynnedslag ramte onsdag aften Danmark, og det udløste generel travlhed hos politi og brandvæsen mange steder i landet.

I Midt- og Vestjylland modtog politiet kort før klokken 21.00 melding om tre forskellige brande forårsaget af lyn inden for otte minutter. Det skriver Viborg Folkeblad.

Hovedstadens Beredskab har ligeledes måttet rykke ud til brande efter lynnedslag, og i Holbæk er lyn muligvis også årsag til, at en kirke er brudt i brand. Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi.

Flere lyskryds er sat ud efter at være ramt af lyn, der har fået dem til at kortslutte, og Amagermotorvejen i København står under vand.