Samfund

Microsoft lancerer ny Xbox-spillekonsol i 2020

Microsofts nye spillekonsol bliver fire gange så kraftig som deres seneste - og den kan vise op mod 120 billeder per sekund.

Microsoft har løftet sløret for den næste Xbox-konsol, der udkommer i 2020. Konsollen, der har fået tilnavnet "Project Scarlett," bliver fire gange så kraftig som Microsofts seneste konsol, Xbox One X fra 2017, som var en opgraderet udgave af Xbox One fra 2013.

Microsoft afslørede konsolplanerne på en konference i Los Angeles, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Konsollen vil kunne vise op mod 120 billeder per sekund, hvilket er dobbelt så mange, som et standard tv kan vise. Derudover vil den have en SSD-harddisk i stedet for de nuværende mekaniske diske. Det vil få spil til at loade langt hurtigere.

Microsoft vil sammen med den nye Xbox lancere en ny version af det populære skydespil "Halo".

Konkurrent lancerer også ny spillekonsol

Spilkonsolsrivalen Sony har også annonceret, at man snart vil lancere en ny version af sin spillekonsol, Playstation 5.

Specifikationerne vil nogenlunde være de samme som den nye Xbox, og den vil indeholde en kraftig AMD-processor.

Analytikere mener, at den nye Playstation vil blive lanceret i slutningen af 2020.

Microsoft annoncerede samtidig, at man lancerer en ny metode til streaming af spil til oktober. I stedet for at streame spil fra Microsofts servere vil man kunne streame direkte fra sin egen Xbox-konsol.

- Omend du bruger en konsol i vores datacenter eller hjemme hos dig selv, vil du kunne bruge vores sky til at spille dine spil, hvor end du er, siger Phil Spencer, der er Microsofts vicepræsident for spil.

Den nye streamingmetode vil virke på både konsol, PC og mobiltelefonen.

Microsoft udkom med sin første Xbox i 2001. Fire år senere kom kæmpesuccesen Xbox 360, der i 2014 var blevet solgt 84 millioner gange i 21 lande.