Test dig selv: Kan du bestå den nye indfødsretsprøve?

16x9
For at få dansk statsborgerskab skal man bestå prøven, der finder sted to gange om året. Foto: Scanpix

Hvis du søger om dansk statsborgerskab, skal du svare rigtigt på mindst 32 af de 40 spørgsmål i indfødsretsprøven. Test dig selv her.

Bemærk: Denne artikel er fra juni 2019. Prøv den nyeste indfødsretsprøve fra 27. november 2019 her.

Torsdag var 3893 håbefulde personer ved eksamensbordet i håbet om at blive danske statsborgere.

De forsøgte at bestå indfødsretsprøven, så de blandt andet kan få stemmeret og dansk pas.

FAKTA: Indfødsretsprøven

Indfødsretsprøven blev indført i 2015 som resultatet af en aftale mellem Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti.

Det er en betingelse for at blive dansk statsborger, at man skal dokumentere kendskab til danske samfundsforhold, dansk kultur og historie ved at bestå indfødsretsprøven.

Kilde: Udlændinge- og integrationsministeriet

Prøven består af 40 spørgsmål om danske samfundsforhold, kultur og historie. Der skal svares rigtigt på mindst 32 for at bestå.

Til prøven for et år siden bestod mere end halvdelen (56,5 procent) af ansøgerne.

Man kan læse op til prøven

Indfødsretsprøven afholdes to gange om året på sprogcentre over hele landet. Den varer 45 minutter og er uden hjælpemidler.

35 af spørgsmålene er hentet i et læremateriale, som deltagerne har fået udleveret på forhånd, så de kan læse op til prøven. De sidste fem spørgsmål handler om aktuelle emner inden for eksempelvis politik og kultur.

En bestået indfødsretsprøve gør det ikke alene. Man skal også leve op til en række andre krav – som for eksempel at kunne forsørge sig selv og ikke have gæld til det offentlige – for at komme i betragtning til dansk statsborgerskab.

Her kan du teste dig selv i den nye prøve. Nedenunder kan du læse mere om de øvrige betingelser for at blive dansk statsborger.

Kan du få dansk statsborgerskab?
Betingelser for at blive dansk statsborger
Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti fastsatte i 2015 en række betingelser, som personer, der søger om dansk indfødsret, skal opfylde for at blive danske statsborgere. De er blevet strammet siden.