Samfund

Verdensberømt band sagsøger dansk spil-producent

Heavy-bandet Iron Maiden har sagsøgt det Aalborg-baserede firma 3D Realms. Bandet mener producentens spil 'Ion Maiden' udnytter gruppens navn.

Det verdensberømte britiske heavy metal-band Iron Maiden har ifølge flere medier, blandt dem erhvervsmediet Forbes, sagsøgt den danske spilproducent 3D Realms, som står bag videospillet 'Ion Maiden'.

Bandet mener, at spillet bruger Iron Maidens varemærke-registrerede navn 'i et forsøg på at narre forbrugere til at tro, at 3D Realms produkter og tjenester på en en eller anden måde har forbindelse til eller er godkendt af Iron Maiden', som det ifølge Forbes hedder i søgsmålet.

Som en støtte for søgsmålet påpeger Iron Maiden, at spillets navn ligner gruppens navn.

- Sagsøgtes navn Ion Maiden er næsten identisk med Iron Maidens varemærke i udseende, lyd og det totale kommercielle indtryk, hedder det videre i søgsmålet.

Derudover mener Iron Maiden også, at spillets hovedkarakter, Shelley Harrison, minder påfaldende meget om Iron Maidens bassist, sangskriver og stifter Steve Harris.

Står selv bag videospil

Iron Maiden står selv bag en række videospil, og gruppen mener også, at Ion Maiden 'har det samme udseende og følelse som 'Legacy of the Beast', et af gruppens egne videospil.

Udover skadeserstatning kræver Iron Maiden, at alle 3D Realms produkter, reklamer og videoer, der har noget med Ion Maiden at gøre, bliver destrueret - og at andre produkter fra firmaet, der kopierer Iron Maiden, også bliver det.

På Facebook og Twitter har 3D Realms, der er baseret i Aalborg og ejes af den danske investor Mike Nielsen, i sidste uge svaret, at 3D Realms endnu ikke har fået officiel besked om søgsmålet.

Torsdag lyder beskeden fra 3D Realm i en mail til TV 2, at man 'i øjeblikket ingen kommentarer har'.

Torsdag i sidste uge bekræftede firmaet, at man kendte til indholdet i søgsmålet.

- Vi har for nylig hørt om et søgsmål anlagt i Californien (sagen er anlagt ved en føderal ret i Culver City i Californien, red.), skriver 3D Realms på Facebook og Twitter.

3D Realms bekræfter, at de kender til indholdet i søgsmålet - men slår fast, at de arbejder videre med Ion Maiden for at kunne 'aflevere den bedst mulige oplevelse senere i år'.

- Vi hos 3D Realms, vores samarbejdspartner IC Entertainment og vores udvikler Voldpoint, vil se på vores valgmuligheder, når vi har fået officiel besked om søgsmålet, og vi vil træffe de nødvendige afgørelser på et passende tidspunkt, skriver 3D Realms på Facebook.

TV 2 har søndag forgæves forsøgt at få en kommentar fra 3D Realms.

Iron Maiden har flere gange spillet koncerter i Danmark. Så sent som sidste sommer, hvor de spillede i Royal Arena.