Royal Run

Diskusprolaps tvinger Kronprinsen til ikke at løbe Royal Run: - Jeg kommer og hepper på folk

Frygt for en forværring af diskusprolaps betyder, at Kronprinsen må opgive at løbe med. Han lover dog at være til stede og heppe på danskerne.

Kronprins Frederik har fået konstateret en mindre diskusprolaps i venstre side.

Selvom der er tale om en mindre skade, risikerer Kronprinsen, at tilstanden forværres, hvis han løber med på ti kilometer distancerne i årets Royal Run. Det oplyste Hofmarskallatet onsdag 29. maj.

Men kronprins Frederik lovede fredag formiddag, at danskerne ikke kommer til at gå glip af hans selskab af den grund:

- Jeg kommer til at være til stede i alle de byer, jeg i forvejen har lovet at være i. Så man kommer til at se mig. Og jeg glæder mig - uagtet min egen tilstand, sagde han til TV 2s rapporter Brian Lindhoff i forbindelse med åbningen af den splinternye jernbane fra København til Ringsted.

Her fortalte han også, at han kan "gå, stå og ligge".

- Jeg kan også godt cykle, hvis det skal være. Moderat. Men jeg er nødt til at trække mig fra at løbe de lange distancer, fortalte han og henviste til, at han denne gang er nødt til at holde sig i ro, indtil ryggen er klar igen.

Kronprinsen vil dog være med i ”One mile – Family” i Aarhus, hvor unge og ældre sammen går den korte distance i løbet. Han vil også være til stede for at overvære de øvrige begivenheder i forbindelse med Royal Run.

Kronprinsen vil desuden være til stede under løbene på både Færøerne og i København.

- Jeg kommer til at heppe på folk, så jeg vil være der.

Royal Run et tilløbsstykke

Den 51-årige tronfølger har tidligere måttet tage konsekvensen af småskavanker og skader med bentøj og ryg.

Fakta om Royal Run 2019

  • Du kan følge Royal Run den 10. juni på TV 2, TV 2 NEWS og TV 2 PLAY .
  • Læs al praktisk information om Royal Run på  www.royalrun.dk
  • De lokale arrangører er Aalborg Atletik og Motion, Aarhus 1900 samt Sparta. På Bornholm er det Viking-Atletik og på Færøerne er det idrætsklubben Treysti.
  • Royal Run arrangeres af idrætsvisionen 'Bevæg dig for livet', i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, DGI og Dansk Atletik Forbund. TV 2 er mediepartner på Royal Run, og TrygFonden, Nordea-fonden og Novo Nordisk Fonden er strategiske partnere.

For to måneder siden meldte Kronprins Frederik afbud ved et arrangement til VM i cross med et overbelastet knæ. Også sidste år døjede han med rygproblemer op til Royal Run, uden at det dog fik direkte konsekvenser for deltagelsen.

Kronprinsens rygproblemer betød, at han blev opereret for en diskusprolaps på Rigshospitalet sidste år, og det var ikke første gang, at han var under kniven. Allerede i 2009 blev Kronprins Frederik således opereret i sit ene lægben, men genoptog efterfølgende sine mange aktiviteter som ivrig motionist. I efteråret 2016 måtte Kronprinsen iføre sig halskrave efter et trampolinuheld, hvor han fik konstateret et mindre brud på halsrygsøjlen.

Efter planen skulle Kronprins Frederik have snøret løbeskoene 1. juni, hvor han skulle have løbet på Færøerne, mens det 10. juni var Aalborg, Aarhus, København og Bornholm, det gjaldt.

Royal Run er blevet et gigantisk tilløbsstykke og kunne i år notere sig for en uofficiel verdensrekord i deltagerantal for en løbsbegivenhed på den distance. 17.021 danskere havde ved udgangen af april allerede meldt sig til at løbe 1,6 kilometer i hovedstaden (One Mile, red.).

Sidste år trak Royal Run samlet set 70.000 deltagere i henholdsvis Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København.