Samfund

Underviser bortvist efter han gav alle sine studerende 12

Læreren havde på forhånd sagt, at alle eleverne ville få topkarakter.

Tidligere fremgik det af artiklen, at underviseren var blevet fyret. Aalborg Universitet har kontaktet TV 2 og indskærpet, at Erick Gonzalo Palomares Rodriguez allerede var fyret, og at han derfor ikke kan fyres to gange. Der er derfor tale om en bortvisning af underviseren.

En underviser på Aalborg Universitet blev den 24. maj bortvist, efter han valgte at give alle sine elever karakteren 12. Det skriver Uniavisen.dk.

Erick Gonzalo Palomares Rodriguez, der indtil den 24. maj underviste i faget Transkulturelle Processer, sagde til sine elever, at de alle ville få 12 ved deres eksamen dette forår. Og som sagt så gjort.

Da eksamen var overstået, havde alle 18 elever fået 12 for deres opgave.

Ledelsen på Aalborg Universitet var imidlertid ikke begejstret for karaktergivningen, som de fandt 'irregulær', og derfor blev Rodriguez bortvist.

Studerende skulle fokusere på at lære

Ifølge Erick Gonzalo Palomares Rodriguez fortjener hans elever karakteren, men han medgiver, at den også blev givet for at give dem ro til at fordybe sig i stoffet.

- Jeg sagde til de studerende: Lad være at bekymre jer om karakteren. I får 12. I er her for at lære, og I bliver betalt for det med offentlige midler. Jeg vil have, at I tænker på at lære, siger han Uniavisen.dk.

Universitet: Han har tilsidesat sine pligter

Men den fremgangsmåde var dekanen på Aalborg Universitet ikke enig i.

I en mail til Rodriguez 20. maj, skriver dekanen Henrik Halkier:

- Jeg anser din bedømmelse og karakterafgivningsprocedure ved denne eksamen for at være en bevidst tilsidesættelse af dine pligter som adjunkt ved Aalborg Universitet.

Erick Gonzalo Palomares Rodriguez blev i forbindelse med mailen fra dekanen indkaldt til det møde på universitet, men det tog han aldrig til.

Få dage senere modtog han en bortvisning i sin e-boks.

Fyret i forvejen

Erick Gonzalo Palomares Rodriguez havde dog allerede udsigt til at skulle stoppe på universitet ved udgangen af maj. Sammen med 100 andre ansatte blev han i februar afskediget i en større sparerunde.

For eleverne får bortvisningen af deres underviser også konsekvenser.

De mange 12-taller får nemlig ikke lov at stå ved magt.

De studerende fra Transkulturelle Processer får nu lov at vælge, om de vil have en ny bedømmelse af deres indleverede eksamensopgave, eller om de vil skrive en ny, siger dekan Henrik Halkier.