Samfund

Nu kan du købe din egen campingplads af staten - priserne starter lige under en million

TV2 ØST logo
I samarbejde med TV2 ØST

Danskere kæmper om at overtage fem statslige campingpladser. Den dyreste koster over 20 millioner, mens den billigste kan købes for under én million.

I marts blev det annonceret, at staten sætter fem campingpladser til salg. Siden har interessen fra danskerne været så overvældende, at campingpladserne nu kommer i budrunde.

Det oplyser det statsligt ejede ejendomsselskab Freja ejendomme, der står for salget.

Det sker for at sikre lige vilkår for alle potentielle købere.

- Alle fem campingpladser har oplevet en rigtig stor interesse fra både små og store aktører fra ind- og udland, siger direktør i Freja Ejendomme Carsten Rasmussen.

- De her pladser har en ret stor betydning for de respektive lokalsamfund, idet de trækker en del turister hvert år, og dermed bidrager med liv og aktivitet. Derfor håber vi selvfølgelig også at kunne finde den helt rigtige køber til hver plads.

Til salg for 20 millioner

Der er tale om fem campingpladser fordelt over hele landet - og med vidt forskellige prisniveauer.

For at komme i betragtning til at eje den dyreste af de fem campingpladser - Vejers Strand Camping i Sydvestjylland - skal du minimum punge ud med 20,5 millioner kroner. En tak længere nede på prislisten ligger Børsmose Strand Camping, som geografisk er placeret lige nord for Vejers Strand Camping, og er til salg for minimum 17 millioner kroner.

For minimum 9.500.000 kroner kan du komme i betragtning til at købe Svinkløv Camping i Jammerbugt Kommune i Nordjylland, mens Rødhus Klit Camping omkring 25 kilometer længere østpå kan erhverves for minimum 3,8 millioner kroner.

Ingen elektricitet, men masser af natur og ro

Den billigste af de fem campingpladser skal du til Sjælland for at finde. Høve Strand Camping ved Sejerøbugten er den eneste af de fem, der er udbudt til under én million kroner.

Minimumsprisen er 995.000 kroner for campingpladsen, som ifølge TV 2 Øst består af 1,5 hektar.

Der er hverken elektricitet, campingvogne eller hoppepude, men der er masser af natur og ro, skriver TV 2 Øst.

Og så er der tale om en af Danmarks ældste campingpladser. Allerede i 1920’erne begyndte de første gæster at slå telte op i området. I dag er der 30 fastliggere på pladsen.

- Der er ingen tvivl om, at alle fem campingpladser kan noget helt særligt. Høve Camping er en af landets ældste campingpladser og har en meget flot placering under gamle fyrretræer og helt tæt på vandet, sagde Carsten Rasmussen fra Freja ejendomme i forbindelse med, at campingpladserne blev sat til salg.

- De fire jyske pladser ligger også i fantastisk natur tæt på havet, og de nyder godt af mange både danske og udenlandske turister hvert år - mange kommer for at udnytte de unikke muligheder for surfing. Og så skal vi ikke glemme, at der er tale om kommuner, der har fokus på turisme.

Forpagter: Helt hen i vejret

Selvom Høve Strand Camping prismæssigt er den billigste af de fem campingpladser, er det langt fra billigt nok. Det mener den nuværende forpagter, Jan Vilhelmsen, som i april fortalte TV 2 ØST, at han allerede havde budt på pladsen – men ikke det beløb, som staten gerne ville have.

- Det er helt hen i vejret i forhold til, hvad de tager for andre campingpladser. Det er jo kun jorden, du køber. Jeg har givet mit bud, men prisen holder jeg for mig selv, sagde han dengang.

Det er fortsat muligt at besigtige alle fem campingpladser. Der er budfrist 24. juni.