Samfund

Politiet fik en tilståelsessag – tre år senere er forbrydelsen stadig ikke opklaret

Efter processen i forbindelse med anmeldelsen af den første ansatte, der stjal fra hende, er Kira i tvivl, om hun vil anmelde den næste.

- Der er ikke umiddelbart sket en hel masse. Det er et spørgsmål om ressourcer, siger politimanden fra Tyverisektionen ved Københavns Politi.

Ikke ligefrem den besked Kira havde håbet at høre, da hun endnu engang ringede for at spørge, hvordan det gik med sagen mod en tidligere ansat, der havde stjålet i hendes forretning.

Jeg ved ikke, om jeg overhovedet vil anmelde det til politiet – om det overhovedet er værd at bruge min tid på, hvis der alligevel ikke sker noget

Kira, Butiksindehaver

Tyverierne foregik tilbage i 2016 – altså for mere end tre år siden – og da Kira gik til politiet, var det med en underskrevet tilståelse fra gerningsmanden i hånden.

Men lige meget har det tilsyneladende hjulpet. Ifølge politimanden, der besvarede hendes opkald, var politiet ikke kommet videre med sagen, end at sende hende en kvittering på, at de havde modtaget anmeldelsen.

En besked Kira har modtaget, hver eneste gang hun har ringet og rykket politiet de sidste par år.

- Det er superfrustrerende, men jeg kan ikke gøre andet end at vente, og håbe de får tid til at se på sagen, men jeg har nok erkendt, at der ikke kommer til at ske noget, siger Kira til TV 2.

Demotiverende at drive forretning

Den ansatte arbejdede hos Kira gennem halvandet år, og han havde gennem lang tid stjålet småting i forretningen. Der var tale om slik, is, chokolade og sodavand, han havde spist på arbejde eller taget med hjem.

Alt i alt var tyverierne løbet op i omkring 38.000 kroner.

- Jeg havde fået ham til at lave en liste, hvor det stod beskrevet, hvad han havde spist, drukket og undladt at slå ind, så jeg tænkte, at det ville være en formsag, siger Kira.

Men det skulle det langt fra vise sig at være, og her tre år senere har den tidligere ansatte ikke så meget som været til afhøring, og Kiras tillid til politiet er ikke, hvad den har været.

- Det er demotiverende. Hvordan skal man kunne drive en forretning og gøre tingene ordentligt, når folk bare kan stjæle fra én, uden politiet gør noget ved det, siger Kira.

De ”vigtigere” sager

Politimanden fra Tyverisektionen forklarede Kira, at det var et spørgsmål om ressourcer, og forretningskvinden forstår godt, at der kan være sager, der er mere presserende end et simpelt tyveri.

Men hele forløbet omkring anmeldelsen har gjort, at hun nu er i tvivl om, hvordan hun skal håndtere en ny sag, der er dukket op, hvor en anden ansat har stjålet for omkring 10.000 kroner i butikken.

- Jeg ved ikke, om jeg overhovedet vil anmelde det til politiet – om det overhovedet er værd at bruge min tid på, hvis der alligevel ikke sker noget, siger Kira.

TV 2 har de seneste dage forgæves forsøgt at få en kommentar fra Københavns Politi, men de har ikke ønsket at udtale sig. TV 2 er også bekendte med Kiras fulde navn, men da det er et specielt efternavn, og hun ikke ønsker at blive genkendt, bringer vi det ikke.

Hvor er politiet henne?

Tidligere på ugen har vi blandt andet fortalt, hvordan Kim Nannested fangede en gruppe tyve i hans forretning på videoovervågning og overleverede billederne med tips om, præcis hvem personerne på billederne var. Et halvt år senere lagde Fyns Politi dog sagen ned, da de ikke kunne komme videre.

Det tog dog kun TV 2s udsendte få minutter at finde folk i Odense bydelen Vollsmose, der kunne fortælle, hvem de unge mænd på videoovervågningen var.

Har du også oplevet ikke at have fået den hjælp af politiet, du havde håbet på? Så vil vi gerne høre fra dig. Skriv en email til journalist Sanne Lau Pedersen på salp@tv2.dk.