Johnny Møller har boet på Corona Camping i et årti.
Trailerpark Danmark

Lever ulovligt i trailerpark: Mød syv beboere

På Corona Camping, der ligger lidt uden for Køge, bor der op mod 100 personer hele året rundt. De bor uden rindende vand og træk- og sliptoilet.

Hvide campingvogne med farvede fortelte ligger side om side. Træverandaer, pileflet og store gasgrill vidner om, at rigtig mange har slået sig ned for en længere periode.

Den lille campingplads er omringet af træer, mose og tætbevokset krat. Og kun få minutters gang fra pladsen ligger en sø med en badebro.

Corona Camping nær Borup favner mange danskere, som bor der året rundt - selvom det er ulovligt. Her er livet i en campingvogn hverdag. Mød syv af dem her.

Jeg vil hellere dø på Corona Camping end flytte på plejehjem

Johnny Møller

Meldingen er kontant, men 78-årige Johnny Møller mener det. Han er dårligt gående og er egentlig berettiget til både hjemmehjælp og en handicapbolig, men ingen af delene er nødvendigt for ham, så længe han bor på campingpladsen.

Johnny Møller er pensioneret kedel og- varmesmed og har et langt arbejdsliv bag sig. Han har blandt andet arbejdet på en boreplatform og boet og arbejdet tre år på Grønland. I 1970'erne var han medejer af to værtshuse i København. Det ene var Blomsten i Istedgade.

Oprindeligt er Johnny Møller fra Christianshavn, men han har også boet 30 år i Jylland. Men han var mere campist end parcelhusejer, og derfor besluttede han sig til sidst for at flytte permanent ind i sin campingvogn.

Selvom mange nok vil mene, at pladsen er en anelse trang, mærker Johnny Møller ikke noget til de få kvadratmeter.

- Her er ikke særlig primitivt. Vi bor i det, der svarer til en toværelses lejlighed. Den eneste forskel er, at vi skal hente vand og tømme toilettet, siger han.

Johnny Møller bor sammen med sin kæreste Ellen Barsøe. De har boet i campingvognen i et årti, og de har ingen planer om at flytte.

- Jeg bliver her på pladsen. Jeg vil dø på Corona.

Johnny Møller sætter pris på den mangfoldighed, der er på campingpladsen, og han er imponeret over, hvordan campingpladsejerne Michael og Susanne tager imod alle typer mennesker.

Efter et år på Corona Camping kunne jeg trappe helt ud af min antidepressive medicin

Camilla Poulsen

En af de beboere, der har været taknemmelig for at kunne bo på campingpladsen, er Camilla Poulsen. Hun ankom til pladsen i september 2016 efter en skilsmisse og et hussalg, der havde efterladt hende i gæld.

Pengene var få, og derfor var campingpladsen hendes eneste mulighed. Camilla Poulsen har to sønner på 9 og 15 år, som hun og eksmanden har en deleordning omkring.

Hun var ramt af en alvorlig depression og havde svært ved at komme gennem hverdagen. Da hun ankom til Corona Camping, fik hun 40 milligram antidepressiv medicin, men efter et år på campingpladsen er hun trappet helt ud af medicinen.

- Jeg kan bare bedre være der for dem, siger Camilla Poulsen om den fornyede energi, som campinglivet og pladsens beboere har givet hende.

Hun beskriver tiden på campingpladsen som "den bedste tid i sit liv".

- Mine børn kan rende frit rundt i naturen og lege. Der er ikke en stor vej lige uden for døren, og det betyder meget for mig.

Det primitive campingliv har gjort det muligt for hende at få nedbragt udgifterne til et minimum, så hun har fået den økonomiske frihed, hun var fast besluttet på at skabe.

Jeg rådførte mig med Køge Kommune, da jeg skulle flytte min adresse herned

Bent Christensen

Det var et opkald fra banken for to år siden, der vendte op og ned på Bent og hans kones liv. Beskeden var klar: ”Jeres udgifter er større end jeres indtægter”.

Hvis de skulle blive boende i deres lejelejlighed i Taastrup, skulle de tjene endnu flere penge. Bent Christensen er selvstændig og har sit eget ventilationsfirma, som hans kone har været ansat i de sidste fem år.

- Vi kunne regne os frem til, at vi var nødt til at flytte fra lejligheden. Det var ikke muligt for os at tjene flere penge.

På det tidspunkt havde Bent og Berit haft en campingvogn i nogle år på en plads i Ringsted.

Derfor var det ikke en svær beslutning, da de skulle finde et nyt hjem. De blev henvist til Corona Camping, og for en god ordens skyld kontaktede de Køge Kommune.

- Jeg ville vide, hvordan vi skulle gøre i forhold til adresseflytningen, fortæller 73-årige Bent Christensen.

Kommunen sagde, at de bare skulle søge adresseflytning til campingpladsen. Otte dage senere fik de deres nye sygesikringsbevis med posten.

Det er trist, hvis jeg ikke må bo her, for mine børn elsker at være her

Christian Birkedal

45-årige Christian Birkedal er fotograf og forfatter og beskriver sig selv som et kreativt menneske. Han nyder ligesom de fleste andre beboere på campingpladsen at bo i pagt med naturen.

- Man mærker naturen og årstiderne skifte.

Christian fortæller, at han er et sted i sit liv, hvor han har brug for et fristed som Corona Camping.

Livet i en campingvogn er mere primitivt end for de fleste danskere. Der er eksempelvis ikke rindende vand, så man skal hente det i store dunke.

Men det gør ikke Christian Birkedal noget.

- Alt bliver ikke bare serveret på et sølvfad. Man er nødt til at tænke lidt ud af boksen.

Christian Birkedal har fem børn. Den yngste hedder Trille og er to år. Hun bor hos sin mor, der også bor på campingpladsen.

Folk siger, at man bare skal henvende sig på kommunen, men det er altså noget, vi bare tror

Camilla Munk Steen

Trilles mor, Camilla Munk Steen, flyttede ind på campingpladsen for godt syv måneder siden. Hende og Christian var gået fra hinanden, men ønskede at bo tæt på hinanden for børnenes skyld.

Da hun flyttede ind på campingpladsen, var det koldt, blæsende og mørkt.

- Det var lort. Vi har ikke et rigtigt toilet, vi kan ikke vaske hænder i varmt vand, og min datter skal i tøjet, hver gang jeg skal op i køkkenet.

Alt var ifølge 43-årige Camilla Munk Steen en del mere besværligt, end hvis hun havde boet i hus eller lejlighed. Men hun er, som hun selv beskriver det, ikke ”lejlighedstypen”.

Derfor er hun også i gang med at søge kollektiv eller bofællesskab, for hun kan godt lide at bo med andre mennesker.

Camilla Munk Steen har efterhånden vænnet sig til det primitive liv på campingpladsen, og det hjælper da også på det, at vejret bliver mildere.

Hvor vil kommunen smide mig hen? Jeg har ingen plan b

Lotte Ankerstjerne

54-årige Lotte Ankerstjerne har blandt andet boet på Indre Nørrebro i København og på en yacht. Men begge dele måtte hun skille sig af med i forbindelse med indlæggelser på psykiatrisk afdeling.

Hun lider af en spiseforstyrrelse og har derfor brug for at bo et sted, hvor der er uddannet personale, der kan hjælpe hende.

- Det har endnu ikke været muligt for mig og Københavns Kommune at finde en passende bolig til mig.

Derfor er hun glad for, at hun i mellemtiden kan bo i cirkusvognen på Corona Camping.

- Det er rart at få et sted at bo. Jeg nyder meget at være her.

Lotte Ankerstjerne har kun boet på campingpladsen siden slutningen af marts i år, og hun har ikke andre steder at flytte hen.

- Jeg bliver hjemløs, hvis jeg ikke kan bo her. Jeg har ingen plan b, fortæller Lotte Ankerstjerne.

Vi vil ikke bytte campinglivet for en million kroner

Berit Mortensen

54-årige Berit har boet sammen med sin mand Bent Christensen på Corona Camping de sidste to år. De endte med at flytte i deres campingvogn, fordi de ikke havde råd til at blive boende i deres lejlighed.

- Vi har ingen andre muligheder. Vi har ikke råd til at flytte tilbage i en lejlighed.

Men Berit og Bent nyder alligevel livet på campingpladsen, selvom det var deres sidste mulighed.

For i modsætning til livet i lejligheden er de kommet meget tættere på naturen.

Og det er noget, Berit sætter stor pris på.

- Vi kan høre fuglekvidder fra vores stue, og man kan gå ned til en sø på få minutter. Det er et fantastisk, grønt område, vi bor i, siger Berit Mortensen.

Selvom de skulle få en bedre økonomi eller andre muligheder tilbudt, bliver de på Corona Camping.

- Vi er ovenud lykkelige for at bo her, og vi ville ikke bytte det for en million kroner, siger Berit Mortensen.

Du kan se 'Trailerpark Danmark' tirsdag aften klokken 20.55 på TV 2. Du kan allerede nu se første afsnit på TV 2 PLAY.