Stenkast stopper DSB-tog

16x9
ET DSB-tog er i dag blevet taget ud af drift, efter at en rude blev knust på grund af et stenkast (arkivfoto). Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Vidne har afgivet signalement af potentiel gerningsmand.

Et DSB-tog blev mandag eftermiddag ramt af en sten, som knuste en rude i siden af toget.

DSB oplyser til TV 2, at der var tale om et stenkast.

- Jeg kan bekræfte, at der er tale om et stenkast, og at toget blev taget ud af drift efterfølgende. Derfor er sagen nu overgivet til poltiet, oplyser Morten Tjerrild fra DSB Kommunikation.

Toget var på vej mod Københavns Lufthavn, da det blev ramt af stenen klokken 14.10, kort efter det var kørt fra Kolding.

TV 2s journalist Ole Kolster befandt sig ombord på toget.

- Jeg skulle fra Kolding til København, men efter cirka ti minutter stoppede toget. Togføreren fortalte, at en rude var blevet knust. Han efterlyste samtidig en kvinde, som angiveligt havde set "noget". Toget fortsatte herefter for stærkt nedsat fart til Fredericia, hvor passagererne blev bedt om at forlade toget, fortæller Ole Kolster.

Politi bekræfter

Sydøstjyllands Politi bekræfter over for TV 2, at man har fået en anmeldelse om, at et tog er blevet ramt af en sten.

- Vi har talt med et vidne, som har set en mand i alderen 20-40 år med mørkt hår og lys hud. Han var iklædt en gul jakke, siger vagthavende ved Sydøstjyllands Politi, der understreger, at man gerne hører nærmere.

Stenkastet er sket ved den nordlige side af Kolding Fjord, hvor banelegemet løber parallelt med vandet, og hvor toget sætter kurs mod Fredericia. Anmeldelsen til politiet indløb 14.45.

Senere på aftenen mandag blev endnu et DSB-tog ramt af en knust rude.

Ifølge TV 2s oplysninger skete det omkring Korsør, hvor toget måtte tage ophold for at reparere ruden med folie.

Toget var i stand til at fortsætte over Fyn og mod Jylland, oplyser DSB Kommunikation, der stadig er i færd med at undersøge episoden.

- Vi har en mistanke om, at det kan være et stenkast, der har udløst det, men ikke fået det endeligt bekræftet, siger Morten Tjerrild til TV 2.

Det er ifølge DSB ikke usædvanligt, at der kan knuses en rude i et tog.

Den hyppigste årsag er dog sten, der hvirvles op, når toge passerer hinanden under høj fart.