Samfund

Hugo Helmig aflyser alle koncerter resten af året

Hele 2019 er ryddet, fordi sangeren gennemgår en misbrugsbehandling, lyder det.

Hugo Helmig vil det næste lange stykke tid holde pause fra scenen.

Den 20-årige popsanger, som er søn af sangeren Thomas Helmig og forfatter Renée Toft Simonsen, har ryddet musikkalenderen i resten af 2019 og aflyser dermed 13 koncerter i Danmark og ni i Tyskland, skriver hans manager Jakob Sørensen i en pressemeddelelse mandag.

Aflysningerne skyldes, at Hugo Helmig er i gang med en misbrugsbehandling, som han de næste mange måneder vil dedikere sig til.

- Jeg har fået en personlig indsigt i løbet af de sidste par måneder, som jeg bliver nødt til at tage alvorligt, også selvom det har mange omkostninger, siger Hugo Helmig i pressemeddelelsen og beklager til sine fans.

- Der er ikke noget, jeg hellere ville end at stå oppe på de store scener denne sommer – men jeg bliver simpelthen nødt til at fortsætte det arbejde med mig selv, som jeg har sat i gang.

Turbulent 2019

I marts kom det frem i pressen, at Hugo Helmig var blevet anholdt i en kokainrus i Aarhus.

Sangeren blev ikke sigtet for nogle lovovertrædelser efterfølgende, men det kom frem, at han allerede i januar var gået i gang med en misbrugsbehandling ovenpå et 2018, hvor han flere gange havde taget det meget afhængighedsskabende stof.

Episoden har bidraget til et turbulent 2019, der har tæret på sangeren både privat og professionelt, fortæller hans manager Jakob Sørensen.

- Det har været et utroligt hårdt år for Hugo personligt, men han gennemførte sine forårskoncerter på trods af en stor personlig nedtur og et enormt medietryk oven i, siger manageren.

Nu har Hugo Helmig sammen med sit management-bureau vurderet, at den bedste måde at komme misbruget til livs er ved at holde fri resten af året.

- Det er uden tvivl den sværeste beslutning, Hugo har truffet i sin karriere, siger Jakob Sørensen.

I marts takkede Hugo Helmig sine fans for deres støtte, efter det var kommet frem, at han havde tilbragt natten i detentionen efter at være blevet anholdt med kokain i blodet.

Hugo Helmigs mor, forfatter, psykolog og tidligere model, Renée Toft Simonsen, udtalte sig i weekenden for første gang om sønnens misbrug i en portrætartikel i avisen VG. Hun kalder tilbagefaldet i marts for "et mareridt" og fortæller, at hun længe har ønsket, at han tog en pause fra karrieren for at fokusere på behandlingen.

- Jeg synes, han burde gå ind i en proces, hvor han får styr på det, han går og kæmper med. Og det vil han gerne. Men han vil også på turné. Han vil ud at spille, fordi han har arbejdet så hårdt for det, udtalte hun til VG.

- Var det op til mig, havde jeg valgt noget andet for ham.

Hverken Hugo Helmig eller hans familie har yderligere kommentarer til sagen.