Lygtepæle står midt på fortov i Aarhus

Kommunen har erkendt, placeringen er en fejl, og man skal nu bruge ekstra penge på at flytte dem.

Fodgængere på Søren Frichs Vej i Aarhus skal være særligt opmærksomme, når de bevæger sig rundt. I forbindelse med ombygningen af vejen er lygtepælene nemlig blevet placeret midt i fortovsfliserne.

Hos Aarhus Kommune erkender man, at det er en fejl, og ”guderne må vide, hvordan det er sket”, som Tyge Wanstrup, der er forvaltningschef Teknik- og Miljø i kommunen, siger. Derfor skal lygtepælene også tages op igen og flyttes.

- Vi kan sagtens se, at det her lidt ærgerlige udtryk, det har fået, er noget, der skal gøres noget ved. Man kan ikke have lysmaster stående på den måde midt i et fortovsareal, siger han.

Mekaniker Magnus Toustrup blev nødt til at kigge op fra sin telefon, da han kom gående ad Søren Frichs Vej. Ellers ville han være kollideret med en af lygtepælene. Han kalder det ”ikke særlig smart”, at de står midt i fortovet.

- Men det er jo næsten endnu dummere at flytte dem. Når de først står der, havde jeg nok bare ladet dem stå, siger han.

Økonomisk ramme skulle følges

Lygtepæle skal stå 30 centimeter fra privat grund.

Ifølge Aarhus Stiftstidende er ombygningen af vejen finansieret ved en udbygningsaftale, som er indgået mellem Aarhus Kommune og private grundejere.

Af den grund skulle kommunen følge nogle særlige økonomiske rammer. Man tvang derfor ikke nogen til at afstå jord ved at betale erstatning erstatning.

Det ville havde gjort projektet dyrere, har Klaus Braad, som er anlægsingeniør i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, forklaret i Aarhus Stiftstidende.

Lygtepæle skal stå mindst 30 centimeter fra privat grund.
Lygtepæle skal stå mindst 30 centimeter fra privat grund. Foto: TV 2

Ærgerlig brug af penge

Aarhus Kommune skal derfor nu have skaffet tilladelse til at rykke lygtepælene.

- Det er rigtig ærgerlig brug af penge, men det er noget, vi synes, vi bør gøre, siger Tyge Wanstrup.

Aarhus Kommune oplyser, at man vil undersøge sagen nærmere, så det ikke sker igen.