Samfund

Danske Bank henter ny topchef

Hollænderen har blandt andet 17 års erfaring i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN Amro.

Danske Bank ansætter hollandske Chris Vogelzang som ny administrerende direktør fra 1. juni. Det oplyser banken til fondsbørsen.

Herefter vil den midlertidige administrerende direktør Jesper Nielsen fortsætte i sit job som chef for Banking DK og medlem af direktionen, skriver Danske Bank i en pressemeddelelse.

Karsten Dybvad, der er bestyrelsesformand for Danske Bank, udtrykker på vegne af bestyrelsen glæde over valget af den nye administrerende direktør.

- Han har solid ledelsesmæssig og forretningsmæssig erfaring fra bankvirksomhed og har igennem sin karriere håndteret svære udfordringer og leveret gode resultater. Det gør ham godt rustet til at stå i spidsen for Danske Bank, siger han i pressemeddelelsen.

Ansat i forskellige stillinger i hollandsk bank

Chris Vogelzang var fra 2000 til 2017 ansat i forskellige stillinger i den hollandske bank ABN Amro. De sidste otte år var han medlem af bankens ledelse.

56-årige Chris Vogelzang flytter til Danmark fra Holland for at varetage jobbet.

- Trods de aktuelle udfordringer har Danske Bank alle forudsætninger for også i fremtiden at være en stærk, konkurrencedygtig bank, der skaber værdi for alle sine interessenter, siger Chris Vogelzang.

Han siger til TV 2, at det er vigtigt, at banken genvinder tilliden efter hvidvaskskandalen.

- Det har været en dårlig periode, som vi skal videre fra. Vi skal løse de her ting. En banks rolle i samfundet er virkelig vigtig. Vi skal genskabe den tillid, som en bank som Danske Bank skal have. Det vil jeg arbejde for, siger han.

Analytiker: Positivt

Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank og følger Danske Bank tæt, siger, at det er positivt for banken, at der nu kommer en permanent topchef. Men at det har taget længere tid end forventet.

- At man nu har fået en ny permanent kaptajn ved roret, er rigtigt vigtigt for den interne ro i organisationen.

- Det er en kæmpemæssig opgave, man stiller foran den nye topchef. Dels er det en stor bank med mange kunder, men det er også i kølvandet på en kæmpe hvidvasksag, som nærmest ikke er set tidligere i historien, siger han.

Ifølge Mikkel Emil Jensen er genskabelsen af tilliden til banken øverst på dagsordenen, når hollænderen sætter sig i sædet den 1. juni.

Danske Bank ansætter hollandske Chris Vogelzang som ny administrerende direktør fra 1. juni. Det er et vigtigt skridt, men også en 'kæmpemæssig udfordring' den nye topchef står over for, siger Mikkel Emil Jensen, aktieanalytiker i Sydbank.

Har været ledig siden fyring

Posten som topchef i Danske Bank har været ledig, siden Thomas Borgen blev fyret for sin rolle i bankens hvidvasksag. Tidligere på ugen kom det frem, at Thomas Borgen også er blevet sigtet af Bagmandspolitiet for sin rolle i den sag.

Sagens essens drejer sig om Danske Banks estiske filial og dens håndtering af mistænkelige summer fra udenlandske kunder.

Ifølge en undersøgelse fra Danske Bank selv flød op til 1500 milliarder kroner gennem afdelingen fra udenlandske kunder. Størstedelen af beløbet vurderes at være mistænkeligt.

Danske Bank bliver i den forbindelse undersøgt af myndigheder i Danmark, Estland, Frankrig og USA for overtrædelse af forskellig lovgivning om bekæmpelse af hvidvask. Banken er sigtet i Frankrig og Danmark.

Onsdag kunne Berlingske fortælle, at ti ledende medarbejdere i Danske Bank er blevet sigtet i forbindelse med Bagmandspolitiets efterforskning af bankens hvidvasksag