Samfund

Christian Kjær fratages sine titler

Christian Kjær blev sidste år dømt for at påkøre en trafikofficial ved et cykelløb.

Dronning Margrethe fratager Christian Kjær sine titler.

Det skriver Ekstra Bladet.

Christian Kjær, der tidligere er bestyrelsesmedlem i blandt andet FLSmidth, har i mange år færdedes omkring kongehuset.

Kongehuset bekræfter over for Ekstra Bladet og TV 2, at dronningen har valgt at fratage Kjær alle hans titler, der talte kammerherre, hofjægermester samt ridder af første rang af Dannebrog.

- Christian Kjær er orienteret, oplyser kongehusets kommunikationsafdeling til avisen.

Dømt for at påkøre trafikofficial

Ifølge Ekstra Bladet bliver han frataget sine titler som direkte konsekvens af, at han i februar blev dømt for at at have påkørt en trafikofficial ved et cykelløb i Hørsholm i august sidste år.

Straffen lød på 30 dages betinget fængsel. Derudover blev han frakendt sit kørekort i ét år og dømt til at betale en bøde på 10.000 kroner.

Der var en enig domsmandsret, der kendte Christian Kjær skyldig.

Christian Kjærs sekretær har oplyst til avisen, at han ikke har nogen kommentar til dronningens beslutning.

Uenighed førte til sammenstød

Den 75-årige hofjægermester afviste alle anklager og mente, at han blev udsat for vold, da sagen var for retten i februar i år.

Hændelsen skete søndag morgen 18. august 2018, hvor Christian Kjær efter eget udsagn var kørt fra sin landejendom Sandbjerggård syd for Hørsholm ved titiden for at tage til bageren.

I et kryds i Vedbæk opstod der uenighed om de trafikale anvisninger, som frivillige officials fra Lyngby Cycle Club i neongule advarselsveste forsøgte at håndhæve i forbindelse med det lokale cykelløb Sorgenfriløbet.

Uenighederne endte med, at en af de to officials blev påkørt med lav fart. Ifølge anklageskriftet faldt han ned på vejbanen og pådrog sig et blåt mærke på højre knæ.

- Jeg står helt tæt på bilen, og så kan jeg mærke, at han trykker på speederen, sagde den pågældende official fra vidneskranken i Retten i Lyngby nord for København, da sagen var for retten.

- Så ryger jeg op på køleren og ryger ned på højre side. Så kører han rundt om keglerne og laver en uvending. Han kørte med fuld fart, og keglerne røg under bilen, forklarede han.

Afviste anklagerne

Christian Kjær afviste anklagerne. Han mente, at det i virkeligheden var ham, der var blevet udsat for vold.

- Han bliver så hidsig, så jeg har aldrig set noget lignende. Og så tager han sin stav og slår mig på kinden, sagde Christian Kjær i retten.

Anklager spurgte, hvorfor han ikke anmeldte volden.

- Jeg syntes, politiet havde rigeligt at gøre, og jeg er jurist og ved, at to mod én i en sag ikke er sjovt, forklarede han.

Efter dommen forlod Christian Kjær retssalen uden at ville kommentere på den. Men Kjærs forsvarsadvokat, Poul Bach, var utvetydig i sin vurdering af dommen.

- Nu når Christian Kjær skulle dømmes for det her, er det en mild dom. Men jeg mener, det er en forkert dom. Og jeg mener, at den udelukkende er baseret på indicier, sagde Poul Bach.