Samfund

Miss Danmark frataget titel

Tara Jensen har fået frataget sin titel samme dag, som hun har deltaget i en dokumentar om bagsiden af medaljen ved Miss Danmark-konkurrencen.

Tara Jensen har fået frataget sin titel som Miss Danmark 2018.

Det skriver Miss Denmark-organisationen i en pressemeddelelse.

Organisationen begrunder fratagelsen med, at Tara Jensen har brudt tillidsforholdet og sine forpligtelser til den.

- Eftersom Tara Jensen har opført sig fuldstændigt i strid med de vilkår der gælder for Miss Danmark og Miss World, og dermed brudt såvel tillidsforhold som de forpligtelser hun i et sådant forløb skal overholde, har det desværre været nødvendigt at henvende sig til virksomhedens advokat og bede om at stævne Tara Jensen, med påstand om misligholdelse og groft krænkende handlinger imod konceptet samt misbrug af titel, skriver Miss Denmark-organisationen i pressemeddelelsen.

De oplyser, at Tara Jensen allerede i januar blev bedt om at tilbagelevere sin krone.

Vinderen trak sig

Tara Jensen blev oprindeligt nummer to i Miss Danmark-konkurrencen. Men vinderen, Louise Henriksen, frasagde sig titlen, fordi hun ikke kunne repræsentere Danmark ved den internationale Miss World-konkurrence, der blev afholdt i december 2018 i Kina.

- Miss Danmark organisationen havde tiltro til, at Tara Jensen ville kunne løfte opgaven, men måtte uheldigvis allerede tidligt i forløbet erfare, at kandidaten desværre ikke ville overholde sin del af forpligtelsen, som hun med stor begejstring havde takket ja til, skriver Miss Danmark-organisationen i pressemeddelelsen.

Det er første gang, de oplever, at en regerende Miss Danmark-vinder ikke overholder sine forpligtelserne, fortæller de videre.

Dokumentar om bagsiden

Fratagelsen af Miss Danmark-titlen kommer samme dag, som DR P1 har udsendt en radiodokumentar med navnet 'Skønhedskontrakten'. Her fortæller flere tidligere deltagere om de forhold, de har oplevet som deltagere ved Miss Danmark. Blandt de, der står frem, er Tara Jensen.

I første del af dokumentaren bliver der afspillet en kort videobid, som Tara Jensen sendte til journalisterne dagen inden, hun skulle til Kina for at repræsentere Danmark ved Miss World-konkurrencen.

- Lige nu har jeg virkeligt meget lyst til at lægge mig i min seng og stå op og ikke tage til Kina. Det er lidt hårdt lige nu, kan man høre Tara Jensen sige.

I dokumentaren kommer Tara Jensen med flere beskyldninger mod Lisa Lents, der står bag Miss Danmark-konkurrencen. Det bliver beskrevet, hvordan man som deltager skal underskrive en kontrakt, hvor man blandt andet forpligter sig til ikke at kritisere Miss Danmark-konkurrencen, og at man skal anbefale andre at deltage.

Overholder man ikke forpligtelserne i kontrakten, skal man betale en bod, lyder det i P1-dokumentaren.

Lisa Lents har i en mail til DR P1 skrevet, at Tara Jensen har opført sig i strid med de vilkår, der gælder i Miss Danmark.

Miss Danmark-organisationen skriver på Facebook, at de har valgt at offentliggøre pressemeddelelsen "eftersom Tara Jensen selv har ønsket at involvere medierne"

Tara Jensen afviser beskyldningerne

Tara Jensen afviser torsdag aften over for TV 2 alle anklagerne i pressemeddelelsen fra Miss Danmark-organisationen.

Hun følte ikke, at hun kunne stå inde for de ting, hun oplevede i organisationen, og det var derfor, hun valgte at medvirke i P1-dokumentaren.

- Jeg tænkte med mig selv, at jeg ikke ville stå om et år og se en ny Miss blive kåret og så skulle tænke på, om hun mon også havde haft det forfærdeligt, siger Tara Jensen til TV 2.

Hun fortæller at direktøren for Miss Danmark-organisationen, Lisa Lents, blandede sig i stort og småt – sågar hvilke filtre, hun som Miss Danmark måtte bruge på sine billeder på sociale medier.

- Det prøver at give et billede af, at de dyrker stærke kvinder, men det er slet ikke det, jeg har oplevet. Har man en holdning, de ikke synes om, så sørger de for at fjerne den fra én, siger Tara Jensen.

Udover at afvise beskyldningerne om, at hun har brudt tillidsforholdet til Miss Danmark-organisationen eller at hun ikke har overholdt sine forpligtelser, understreger Tara Jensen, at hun ikke har startet nogen hadgruppe mod Lisa Lents eller Miss Danmark-organisationen. Sådan lød skudsmålet ellers i det oprindelige Facebook-opslag, Miss Danmark-organisationen lagde ud onsdag aften.

Ifølge Tara Jensen var hun i forvejen med i en gruppe for finalisterne i Miss Danmark-konkurrencen, hvor der kom kritiske beskeder. Hun valgte blot at dele sin kritik med gruppen, ligesom andre havde gjort før hende.

Delen om hadgruppen skabt af Tara Jensen var ikke med i pressemeddelelsen fra Miss Danmark-organisationen. Den kan dog fortsat findes i det oprindelige Facebook-opslag fra onsdag aften.