Samfund

Syv spækhuggere spottet ud for Skagen

En fuglespotter i Skagen oplevede et særsyn søndag morgen, da han fik syv spækhuggere i kikkerten.

Det var lidt af et særsyn der mødte en af Skagen Fuglestations fuglespottere søndag morgen.

I den ellers stormprægede nordlige del af Danmark, var der søndag morgen vindstille, og derfor var det muligt for en af fuglekiggerne at spotte syv spækhuggere, der svømmede ind i Kattegat. Det er andet år i træk, at frivillige fuglekiggere fra fuglestationen har spottet spækhuggere, og det er usædvanligt, siger Naturvejleder og stationsleder ved Skagen Fuglestation Simon Christiansen til TV 2.

- Vi havde to observationer sidste år, og nu har vi haft en igen - normalt plejer vi at se spækhuggere i dansk farvand cirka hvert femte år, siger han.

Spækhuggerne - der altid svømmer i flok - fortsatte ifølge Simon Christiansen mod nordøst mod Norge og Sverige. Det lykkedes desværre ikke for fuglekiggerne at få et billede af de syv spækhuggere.

Missede selv synet af spækhuggerne

Simon Christiansen forklarer, at Skagen er det optimale sted at spotte det store dyr.

- Skagen er ikke noget dumt sted at tage hen for at kigge efter spækhuggere og andre hvaler. På de dage, hvor det blæser, er det svært at se dem på grund af bølger, men på blikstille dage, så er der en mulighed, og det lykkedes så i dag, siger han til Ritzau.

Simon Christiansen havde ikke forbindelse på sin telefon, og derfor missede han selv muligheden for at se spækhuggerne, da en af fugleobservatørerne ringede til ham for at fortælle om synet.

Hvis man selv vil prøve at se hvaler eller delfiner, som spækhuggeren er, skal man komme på vindstille dage, lyder rådet fra Simon Christitansen.

- I klitterne ved Grenen eller på Nordstranden sidder fugleobservatørerne med deres teleskoper, og de er mere end villige til at låne dem ud.

Han understreger dog, at det trods alt er sjældent, at man kan spotte spækhuggere ud for Danmark, og derfor skal man ikke forvente at se dem, hvis man sætter sig ud på grenen med sin kikkert.