Samfund

DR-profil køber stram-kurs.dk - sender brugerne over på egen hjemmeside

Hverken Abdel Aziz Mahmoud eller hans chef ser noget problem i sagen. Rasmus Paludan klager over oprettelsen.

DR-værten Abdel Aziz Mahmoud har købt domænet stram-kurs.dk.

Og det er ikke, fordi DR-værten, der blandt andet er vært på P1-programmet ’Shitstorm’, er blevet medlem af den yderligtgående islamkritiker Rasmus Paludans parti Stram Kurs.

Nærmest tværtimod.

Taster man stram-kurs.dk ind i adresselinjen på sin computer, bliver man nemlig ført ind på mino.dk, der er en interesseorganisation for minoritetsetniske danskere, sat i verden for at fremme mangfoldigheden i Danmark.

I et Facebook-opslag, der har modtaget over 3000 reaktioner, skriver Abdel Aziz Mahmoud blandt andet:

- Jeg er kommet til at købe domænet www.stram-kurs.dk.

Opslaget er både blevet delt på Twitter, Facebook og Instagram, og initiativet er blandt andet blevet rost af Alternativet og Sofie Carsten Nielsen fra de radikale.

Abdel: Lad os få et smil ud af situationen

Ifølge Abdel Aziz Mahmoud, der er formand for Mino Danmark, købte han domænet, fordi det var ledigt og for at fremme kendskabet til Mino Danmark, som har eksisteret siden 2016.

- Lad os få et smil ud af den her situation. Man kan jo også sige, at vi har en stram kurs mod at forene Danmark, og vi nævner hverken Rasmus Paludan ellers hans parti på den hjemmeside, man bliver ført ind på, siger han.

Abdel Aziz Mahmoud fortæller, at det er strømmet ind med medlemskaber, siden han offentliggjorde købet af domænet onsdag aften. Onsdag aften havde foreningen fået 50 procent flere medlemmer.

Risikerer du ikke at narre eventuelle vælgere til Rasmus Paludans parti af samme navn?

- Så må de blive narret. Man bliver ikke narret til et medlemskab, det er ret tydeligt, når man går ind på hjemmesiden, at der ikke er tale om partiet Stram Kurs.

- Vi laver ikke politik

Abdel Aziz Mahmoud siger, at Rasmus Paludan er velkommen til at henvende sig, hvis han føler, at det er ham, der er den retmæssige ejer af domænet.

- Hvis han tager fat i mig, må vi tale om det. Det er ikke noget, jeg har tænkt mig at gøre en større sag ud af, siger han.

Er det okay, at du som DR-vært fremmer et politisk budskab?

- Vi laver ikke politik, vi prøver at samle landet, lyder det fra Abdel Aziz Mahmoud.

Afstemning

Hvad synes du om Abdel Aziz Mahmouds opkøb af Stram Kurs-domænet?

Paludan: Krænker væsentlige samfundsinteresser

TV 2 prøver at få en kommentar fra Rasmus Paludan om sagen. Han er endnu ikke vendt tilbage, men af en mail sendt til DK Hostmaster, der administrerer de danske '.dk'-navne, fremgår det, at han ønsker stram-kurs.dk suspenderet, da han mener, siden er oprettet i strid med DK Hostmasters regler.

I mailen skriver han:

- Vores potentielle vælgere vil derfor ikke blive ført til vores hjemmeside, men til en hjemmeside med en modsatrettet politisk profil. Dette krænker væsentlige samfundsinteresser (ulovlig påvirkning af folketingsvalget 2019). Da valget kan udskrives når som helst, så kan sagen ikke afvente en afgørelse fra Klagenævnet for Domænenavne.

Er ikke et 'jakkesæt'

Judith Skriver, der er redaktionschef for DR Perspektiv og Fakta, og som har ansvaret for programmerne 'Abdel mellem fjender' på DR2 og 'Shitstorm' på P1, hvor Abdel Aziz Mahmoud er vært, ser ikke noget problem i, at han har købt domænet stram-kurs.dk.

- Det er én ting, hvad Abdel gør uden for DR. Han er freelancer, og vi bruger ham i en række programmer. Men han har et liv udenfor DR, og det blander vi os ikke i.

- Det er et specielt tilfælde med Abdel, da han ikke er et neutralt jakkesæt i sin rolle på DR. Han er hyret ind til programmer, hvor han bruger sig selv og sin person. Det ville være noget andet, hvis det eksempelvis var en på TV-Avisen, der gjorde noget tilsvarende, siger hun.

Værter fik ultimatum

Hun nævner, at hun før har været med til at give et ultimatum til DR-værter, der stillede op for et politisk parti ved siden af deres værtsrolle på stationen.

- Naser Khader og Peter Lund Madsen, der begge stillede op for de konservative, fik begge valget mellem deres værtstjans og politiske virke. Og der valgte Naser Khader at stoppe (som vært, red.), mens Peter Lund Madsen droppede sin opstilling til kommunalvalget, siger hun.

- Så længe Abdel Aziz Mahmoud ikke politiserer i sine programmer på DR, står det ham frit for. Medmindre det, han foretager sig, er ulovligt. Så ville vi reagere.